Omlab, een circulaire biobased designstudio in Arnhem. (Foto: Suzanne Valkenburg)
Omlab, een circulaire biobased designstudio in Arnhem. (Foto: Suzanne Valkenburg) Foto:

Week van de Circulaire Economie

ARNHEM - Van 6 tot 11 februari vindt de achtste editie van de Week van de Circulaire Economie plaats. Organisaties die vooroplopen in de duurzame transitie geven een kijkje in hun circulaire bedrijfsmodel en hopen anderen te inspireren circulair(der) te ondernemen. 

Met workshops, debatten en excursies tonen zij hoe zij de circulaire economie in de praktijk brengen. Zo ook in Arnhem en Nijmegen bij circulaire hubs als Arnhem Circulair en Rijk van Nijmegen. 

"Om de transitie naar een circulaire economie te maken hebben we elkaar hard nodig. Verhalen van pioniers over hun aanpak, valkuilen en successen inspireren ondernemers met circulaire ambities om aan de slag te gaan”, aldus Jan Heijns, projectleider Week van de Circulaire Economie. "En tijdens deze week wordt daar een podium aan geboden. Bouwmateriaal maken van zeewier, de pitch voor je circulaire bedrijfsplan oefenen met experts, de opening van een circulair perron en hoe wetgeving kan helpen bij het bereiken van je circulaire ambities. Genoeg voorbeelden om nog dit jaar verandering teweeg te brengen!”
Voor meer info kijk op: deweekvandecirculaireeconomie.nl