Een sfeervolle waterpartij. (Foto: Jennie Burgers)
Een sfeervolle waterpartij. (Foto: Jennie Burgers) Foto:

Wandeling over Oorsprong en Zilverberg

OOSTERBEEK - De boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen verzorgen zaterdag 11 februari een wandeling door de tijd over landgoed Oorsprong en Zilverberg. 

De wandeling gaat door een gevarieerd gebied met bossen, akkers en waterpartijen. De boswachter neemt de wandelaars mee op reis door de tijd en vertelt over de geschiedenis van beide landgoederen. Ontdek bijvoorbeeld waar het vroegere landhuis van de Zilverberg heeft gestaan en waarom water bepalend is geweest bij de ontwikkeling van De Lage Oorsprong tot gerenommeerde buitenplaats. 

Weet je dat er op het landgoed een suikerfabriek en later een stroopfabriek heeft gestaan? En waarom dit er allemaal niet meer is? Wat is er allemaal gebeurd tijdens de slag om Arnhem in 1944? Ook nemen de deelnemers een kijkje bij het historische zwembad dat onlangs is gerestaureerd en bij de schuilkelder van het vroegere landhuis (is niet te bezoeken). Vooraf online reserveren is noodzakelijk.

Sstart om 13.30 uur. Duur: circa 3 uur. Deelname: 5,00 euro, 4 t/m 12 jaar 2,50 euro, donateurs gratis op vertoon van een geldige GLK donateurspas. 

Meer informatie en online reserveren: www.glk.nl/excursies.