Er is zondag 5 februari een overdekte vlooienmarkt in Velp.
Er is zondag 5 februari een overdekte vlooienmarkt in Velp. Foto:

Overdekte vlooienmarkt

VELP - Er is zondag 5 februari een grote overdekte vlooienmarkt in sporthal De Dumpel aan de Gruttostraat 14 in Velp. Aangeboden worden onder meer veel tweedehands artikelen, antiek, curiosa, snuisterijen, brocante, huisraad en kleding. Catering aanwezig. Publiek is welkom van 09.00 tot 16.00 uur. Entree 3,00 euro, tot 12 jaar onder begeleiding gratis.  

Boek bespreken 
in een leesgroep

ARNHEM - Senia organiseert leesclubs voor jong en oud. Bent u geïnteresseerd in een leesclub en wilt u eventueel direct aansluiten? In de komende maanden vinden in de bibliotheek Rozet Centrum Arnhem oprichtingsbijeenkomsten plaats.

Het programma is als volgt: donderdag 16 februari 19.00 uur Engels, Duits en Frans; donderdag 23 maart 19.00 uur Kunstgeschiedenis en dinsdag 11 april 14.00 uur Nederlandse literatuur. Opgeven kan via tiny.kleineeram@senia.nl of via www.rozet.nl. Voor meer informatie: www.senia.nl/home.

Vertrouwen 
herstellen in
de samenleving

OOSTERBEEK - Columnist Stephan Sanders is woensdag 8 februari te gast bij de Vrije Tafels van Oosterbeek. Thema: Hoe herstellen we het vertrouwen in de samenleving? De dinerlezing is in Concertzaal Oosterbeek aan Rozensteeg 3 in Oosterbeek.

De polarisatie binnen onze samenleving is duidelijk zichtbaar. Het maatschappelijke en het politieke gesprek laten zich steeds vaker karakteriseren door hardheid en wantrouwen. Het onderlinge gesprek lijkt haast niet mogelijk meer. Hoe kunnen we als samenleving vooruit?  Columnist Sanders spreekt bij de Vrije Tafels van Oosterbeek over het herstellen van het vertrouwen in de samenleving.

Tweede spreker is Mark Lauriks (wethouder Bestaanszekerheid en Leefbare Wijken in Arnhem) die hetzelfde onderwerp vanuit een ander perspectief zal benaderen. Lauriks is in Arnhem-Zuid betrokken bij het herstellen van vertrouwen in de samenleving en de politiek. Voor meer informatie en aanmelden: www.devrijetafelsvanoosterbeek.nl

Nacht van de Vluchteling

ARNHEM - In het weekend van 17 en 18 juni vindt de Nacht van de Vluchteling plaats. Door een wandelroute af te leggen, tonen duizenden deelnemers zich solidair met de 100 miljoen mensen op de vlucht voor oorlog en geweld en halen zij geld op voor noodhulp. De 40 kilometer lange nachtroutes lopen dit jaar weer van stad naar stad. In Arnhem komen de lopers vanuit Nijmegen aan bij Stadsvilla Sonsbeek. Inschrijven voor 10, 20 of 40 km route in de stad van keuze via www.nachtvandevluchteling.nl.

Rondje Nederland

ARNHEM - Atletiekvereniging Ciko’66 verzorgt zondag 12 maart de 21ste editie van Rondje Nederland in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. 

De te lopen afstanden zijn: 650 meter (4-5 jaar), 1,2 kilometer (6 t/m 12 jaar), 2,5 kilometer (7 t/m 12 jaar), 5 kilometer (vanaf 13 jaar) en 10 kilometer (vanaf 13 jaar). Kinderen t/m 12 jaar krijgen gratis een medaille. Alle deelnemers krijgen die dag gratis toegang tot het Nederlands Openluchtmuseum. Per kind t/m 12 jaar mag één begeleider gratis het Openluchtmuseum binnen. Supporters betalen 6,50 euro als ze geen Museumjaarkaart of VIP kaart Vriendenloterij hebben. Reserveren/bestellen via inschrijfformulier op rondjenederland.com.