Ontmoet Casper.
Ontmoet Casper. Foto:

Huisdier van de week

ARNHEM - Casper is een actief en nieuwsgierig konijn. Hij vindt het leuk om te graven en verbouwt dan ook regelmatig zijn hele hok. 

Hij kan een aai best waarderen en komt graag bij je kijken. We plaatsen Casper bij een voedster. 

Kinderen vanaf 14 jaar is geen probleem. Casper heeft rond zijn kop wat lange haren die regelmatig geborsteld moeten worden om klitten te voorkomen. Diernummer: 32345, meet info: dierentehuisarnhem.nl/dieren/casper/ 

De andere dieren die een nieuw thuis zoeken, vindt u op de website www.dierentehuisarnhem.nl 


Bridgecursus 
voor beginners

ARNHEM - Tien bridgeclubs uit de gemeenten Arnhem en Rheden slaan de handen ineen en starten een bridgecursus voor beginners.

Je speelt bridge samen met een vaste partner, waarmee je afspraken kunt maken over het 'bieden', hoeveel speelslagen jullie samen denken te maken. De cursus wordt gegeven in Dorpshuis Rheden aan de Meester B. van Leeuwenplein 3 in Rheden vanaf  donderdag 16 februari. Er zijn 12 bijeenkomsten, steeds  op donderdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur. Deelname kost 80 euro (inclusief lesboek; exclusief consumpties). 

Aanmelden: bridgecursus.rheden@gmail.com of bel Klaas Wielinga, tel. 06-53472856.

Vertrouwen in de samenleving

OOSTERBEEK - Columnist Stephan Sanders en wethouder Mark Lauriks (Arnhem) zijn woensdag 8 februari te gast bij de Vrije Tafels van Oosterbeek. Tijdens een dinerlezing spreken Sanders en Lauriks over het herstellen van het vertrouwen in de samenleving. De bijeenkomst is in de Concertzaal aan Rozensteeg 3 in Oosterbeek. Inloop vanaf 18.30 uur. 

De samenleving polariseert en verhard. Het onderlinge gesprek lijkt haast niet mogelijk meer. Hoe kunnen we als samenleving vooruit?  Columnist Sanders spreekt bij de Vrije Tafels van Oosterbeek over het herstellen van het vertrouwen in de samenleving. Sanders zal wijzen op het belang van een universeel beginsel. Een narratief dat de basis vormt van onze gedeelde identiteit. Zonder een dergelijke basis vervallen we in een nieuwe verzuiling, een hernieuwd hokjes denken.

Mark Lauriks (wethouder Bestaanszekerheid en Leefbare Wijken in Arnhem) is deze avond de tweede spreker die hetzelfde onderwerp vanuit een ander perspectief zal benaderen. Lauriks is in Arnhem-Zuid betrokken bij het herstellen van vertrouwen in de samenleving en de politiek. Ook Lauriks ziet tijdens zijn werkzaamheden dagelijks met lede ogen aan dat groepen steeds meer tegenover elkaar komen te staan, dit terwijl we juist solidariteit en gezamenlijkheid zo hard nodig hebben.

Meer informatie en aanmelden: 
www.devrijetafelsvanoosterbeek.nl

Zwemlessen
bij Neptunus

ARNHEM - Neptunus heeft korte wachtlijsten voor alle kinderen (vanaf 4,5 jaar), tieners en volwassenen die willen leren zwemmen. De zwemlessen worden gegeven op dinsdag, donderdag, zaterdag en zondag in het doelgroepenbad van zwembad de Grote Koppel in Arnhem Zuid. 

Afhankelijk van de dag waar uw voorkeur naar uitgaat, is de wachtlijst maximaal 3 tot 6 maanden. Neptunus leidt op voor de zwemdiploma's A, B en C. Meer informatie op www.neptunus-arnhem.nl

Via de website kunt u zich ook inschrijven. Heeft u aanvullend nog vragen? Stuur een mail naar leszwemmen@neptunus-arnhem.nl. Neptunus accepteert de Gelrepas.