Mobiliteitstransitie: 'Wegen naar Welzijn'

ARNHEM - Architectuurcentrum CASA verzorgt dinsdag 31 januari in opdracht van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie een avond met de Arnhemse stedenbouwkundige Annemieke Molster. De bijeenkomst is bij NiCo in Arnhem.

"Nederland staat voor een ingrijpende mobiliteitstransitie. Hoe kan deze uitdaging op zo’n manier worden aangepakt dat mobiliteit wordt ingezet als middel om de kwaliteit van leven van íedereen te verbeteren?", aldus CASA. 

Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie nodigt ontwerpers uit om samen met overheden, marktpartijen, (maatschappelijke) organisaties, deskundigen, burgers en andere relevante partijen ontwerpend onderzoek uit te voeren naar dit vraagstuk. Uitgangspunt is de mobiliteitsbehoefte van mensen en daarmee mobiliteit als middel om bij te dragen aan de welvaart van iedereen in brede zin.

Aftrap

Als aftrap van deze open oproep ‘Wegen naar Welzijn’ organiseert CASA een inspiratiebijeenkomst met de Arnhemse stedenbouwkundige Annemieke Molster. Molster is auteur van het in 2021 verschenen boek 'Loop', een pleidooi voor een loopvriendelijke omgeving met een tienstappenplan hoe daar te komen. Hiermee sluit ze aan bij actuele thema’s als de gezonde stad, duurzame mobiliteit en inclusiviteit; thema’s waarvan de urgentie door de huidige crisis alleen maar is toegenomen. 

Chris van Langen van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie geeft voorafgaand aan de lezing een toelichting op de open oproep en na afloop is er ruimte om met elkaar in gesprek te gaan.

De bijeenkomst 31 januari is bij NiCo aan de Coehoornstraat 17 in Arnhem. Aanvang 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur. Gratis entree. Aanmelden: stuur email naar  rsvp@casa-arnhem.nl o.v.v. Wegen naar Welzijn om verzekerd te zijn van een plek.
www.stimuleringsfonds.nl