Ishmael Mubure uit Zimbabwe komt in Arnhem in actie.
Ishmael Mubure uit Zimbabwe komt in Arnhem in actie. Foto: Georgette Boele

Internationale squashtoppers in actie in Olympus Squash Arnhem

Algemeen

ARNHEM - Washington, Calgary, Toronto én Arnhem. Olympus Squash Arnhem, gevestigd in Sportcomplex De Grote Koppel in Arnhem-Zuid, vormt vrijdag 24 en zaterdag 25 februari het decor voor een internationaal squashtoernooi. In actie komen internationale professionele topper. Een primeur! 

Hoe komt Arnhem in zo’n rijtje steden terecht? “Goede contacten en netwerken”, weet beheerder André Oudendag. Samen met Sportbedrijf Arnhem mede-verantwoordelijk voor een goede gang van zaken.  

“De Professional Squash Association kent een volle sportkalender. Het kent hoofdtoernooien en zogeheten satellite toernooien in onder meer Washington, Calgary en Toronto. Om deel te mogen nemen aan de hoofdtoernooien dienen sporters voldoende punten te halen tijdens die satellite toernooien. Er kwam een plekje vrij dus ik greep mijn kans! Olympus Squash Arnhem is eind februari twee dagen gastheer van zo’n toernooi. Er zijn punten te behalen en er is serieus prijzengeld. Er komen wel tussen de 90 en 100 spelers. Allemaal toppers!”    

Voor die internationale toppers zijn twee banen gereserveerd. Op de andere vier banen komen amateurs in actie. “Iedereen kan zich inschrijven. Donderdag 23 februari is er bovendien een professionele clinic die wordt verzorgd door een speler van het Nederlandse team. Ook daarvoor kan iedereen zich inschrijven. Naast squassport is er ook aandacht voor gezond eten en fitheid.”

“Squas is weer populair aan het worden”, weet Oudendag. “Geen wonder. Het is snel en intensief, het is een indoorsport, heeft een sexy imago, je kunt het met z’n tweeën spelen en er zijn tal van competitie- en toernooivormen. Kom 24 en 25 februari kijken of meedoen!”  Inschrijven om mee te doen kan via info@olympussquasharnhem.nl.
www.olympussquasharnhem.nl.