Clarien van Harten.
Clarien van Harten.

Expositie tekeningen Clarien van Harten

Algemeen

ARNHEM - De Wasplaats is een laagdrempelige huiskamer in de wijk Klarendal, waar je terecht kunt voor koffie en een praatje maar ook voor de was en een zelfgemaakt cadeautje of grammofoonplaat. Tevens is er een doorlopende expositie van lokale kunst. Tot eind februari exposeert Clarien van Harten haar tekeningen.  

Haar tekeningen zijn wekelijks te zien in Arnhemse Koerier en nu ook in De Wasplaats aan Klarendalseweg 439 in Arnhem. Geopend: maandag, woensdag, donderdag en vrijdag 10.00-16.00 uur. 

Clarien maakt sinds maart 2020 elke week een tekening voor de Arnhemse Koerier. Ze tekent ook voor Rozet. Clarien: “Ik laat me inspireren door wat er in Arnhem gebeurt en zeker ook door wat ik op straat hoor en zie. Een vast item is de Archeologische Vondst van de Maand die dan in het Erfgoedcentrum van Rozet ligt. Ik vind het boeiend om grondig onderzoek te doen, zodat de objecten en onderwerpen een goede sfeer en achtergrond krijgen.”

“De teksten moeten kort en krachtig zijn. Wat je kunt tekenen hoef je niet te zeggen. Over de research valt veel te vertellen. Iets wat ik als verhalenvertelster graag doe. Mijn tekeningen zijn eigenlijk knipoogjes, veelkleurige glimlachjes voor iedereen.” 

Clarien was van 1991 - 2011 programmamaker en presentatrice Kunst en Cultuur bij de lokale omroep (Radio). Voor meer informatie: www.clarienvanharten.nl.