Sven Roelofs (links) en Stijn Wolsink in Lite Personal Training locatie Oosterbeek.
Sven Roelofs (links) en Stijn Wolsink in Lite Personal Training locatie Oosterbeek. Foto:

‘Wij willen Personal Training voor iedereen toegankelijk maken’

Algemeen

ARNHEM/OOSTERBEEK  - Ze kennen elkaar al van kinds af aan. Samen naar school, samen sporten en samenwonen. Vrienden voor het leven. En nu ook samen ondernemen. Sven Roelofs (27) en Stijn Wolsink (28) mogen zich sinds enkele maanden eigenaars noemen van Lite Personal Training. In drie filialen presenteren zij een uniek concept. 

Wie binnenloopt bij Lite Personal Training in Oosterbeek voelt zich al snel op z’n gemak. Geen spiegels of harde muziek. Wel een warme uitstraling, veel groen, een lounge met koffie en thee en een gezellige ‘stamtafel’ bij de haard. 

Maar het gaat natuurlijk vooral om het bewegen. Centraal ligt een trainingsvloer met daarop verschillende high-tech fitnessapparaten. Knus en overzichtelijk. 

Doelgroep

“Wij richten ons op de drukke dertigers en veertigers maar ook op de senioren”, aldus de jonge ondernemers. “We kiezen bewust voor kleinschaligheid waardoor we onze klanten optimaal kunnen begeleiden met persoonlijk advies. Bewegen staat centraal maar ook het sociale aspect van het samen sporten is belangrijk.”

Personal trainer

“Klanten krijgen een zeer afwisselend beweegprogramma aangeboden. Dit unieke concept combineert de voordelen van zelfstandig trainen met professionele begeleiding en regelmatige 1-op-1 personal training.” 

“Na een uitgebreid intakegesprek stellen wij samen met de klant de persoonlijk beweegdoelen vast. Dat wordt vertaald in een computerprogramma. Klanten hoeven de apparatuur niet steeds zelf in te stellen, dat gebeurt geheel automatisch en computergestuurd. Wel zo handig en efficiënt.  Een mooi voorbeeld van ontzorgen. De trainers kunnen via een tablet op elk moment aflezen hoe de prestaties zijn en of de oefeningen goed worden uitgevoerd. Ze kunnen desgewenst meteen ingrijpen, bijsturen en nader advies geven.”     

“Goede service en persoonlijke begeleiding staan bij ons hoog in het vaandel. Door de relatief kleine groepen hebben we iedereen in het vizier. Veilig trainen is gegarandeerd. En natuurlijk kan er op elk moment worden geëvalueerd.” 

Volop variatie  

Klanten trainen twee maal per week, elke keer zo’n 40 minuten. “Elke zes weken wordt een geheel ander programma samengesteld. Zo blijft het afwisselend en wordt het nooit saai. Die variatie is goed voor lichaam en geest. De oefeningen zijn gericht op kracht, uithoudingsvermogen, lenigheid en souplesse. Verwacht bij ons geen bodybuilders.”

Missie

“Onze missie? We willen mensen graag helpen met een gezond leven. Zodat ze meer energie krijgen, minder blessuregevoelig worden en meer zelfvertrouwen krijgen. Het is mooi om mensen op verschillende gebieden te zien groeien. En wij mogen daaraan een steentje bijdragen. Hoe mooi is dat!”  

Lite Personal Training heeft locaties in Arnhem, Bennekom en Oosterbeek. Gratis proeftraining. Ga voor meer informatie naar de website: www.litepersonaltraining.nl.