Collectief Kapitaal start in Arnhem

Algemeen Kort nieuws

ARNHEM - “Collectief Kapitaal is een beweging voor en door burgers die een samenleving willen waarin iedereen bestaanszeker is. Een samenleving waarin bijvoorbeeld geen verschillen zijn in gezondheid en levensverwachting doordat mensen een lager inkomen hebben”, aldus de organisatie. 

Collectief Kapitaal houdt in februari en maart ontmoetingsavonden om mensen met Collectief Kapitaal kennis te laten maken. Iedereen is welkom op woensdag 15 februari of donderdag 16 maart om 19.30 uur bij Theater het Hof aan de Boekhorstenstraat 58 in de Arnhemse Spijkerbuurt. Vrij entree. Oprichter Denise Harleman legt uit wat Collectief Kapitaal precies is en doet. Ook is er volop ruimte voor vragen.  

“Collectief Kapitaal werkt aan die bestaanszekerheid door inkomen te delen met mensen die niet bestaanszeker zijn omdat ze onvoldoende inkomen hebben. Per stad waar Collectief Kapitaal actief is, ontvangen vijf mensen die bestaansonzeker zijn een jaar lang 1000 euro per maand. Zonder verplichtingen en controle. Tijdens dat jaar kunnen de ontvangers zich zonder geldstress richten op andere zaken.”  

Maar naast een andere verdeling van geld is meer nodig. Oprichter Denise Harleman: “Om bestaanszekerheid voor iedereen mogelijk te maken, moeten we onze manier van denken onderzoeken en veranderen. Onze samenleving is verdeeld. Ons denken en doen draait vaak op onszelf, in plaats van ook op anderen. Collectief Kapitaal is als een collectief, dus als groep, opgezet, om juist samen te bouwen aan onze droomstad.”