Fusie Cultuur Academy en Schakel025

Algemeen Kort nieuws

ARNHEM - De platforms voor cultuurprofessionals Cultuur Academy en Schakel025 werken al sinds hun oprichting in 2019 nauw samen. Vanaf 1 februari 2023 smelten zij officieel samen tot één organisatie. De nieuwe organisatie gaat verder onder de naam Cultuur Academy en gaat zowel de Arnhemse als Nijmeegse cultuursector bedienen. 

Dit betekent dat alle kennis, trainingen, projecten en fondsen voor Arnhem, Nijmegen en de regio op één plek te vinden zijn. Esther Dikkers, huidige directeur van Schakel025, wordt de directeur van Cultuur Academy. Wethouders cultuur Cathelijne Bouwkamp (Arnhem) en Noël Vergunst (Nijmegen) geven op donderdag 9 februari het officiële startschot voor de nieuwe organisatie tijdens de talkshow ‘Over de Grens’ in Luxor Live Arnhem. Van 16.00 tot 18.00 uur. Vrij entree, aanmelden verplicht.

Esther Dikkers: “Met een kantoor en aanbod in zowel Arnhem als Nijmegen zetten we ons in voor cultuurprofessionals in beide steden. Cultuur Academy staat voor het collectief versterken van de sector: leren en ontwikkelen als vanzelfsprekend onderdeel van het werk. Die ontwikkeling van de mensen is onontbeerlijk voor een wendbare en weerbare sector.” 

‘Over de (stads)grens’

Om de start van de nieuwe organisatie officieel af te trappen wordt het Nijmeegse Cult-Uur in een nieuw jasje gestoken: ‘Over de Grens’. Tijdens deze feestelijke talkshow op donderdag 9 februari geven wethouders Bouwkamp en Vergunst het startschot voor de nieuwe Cultuur Academy. 

Het programma staat in het teken van het overbruggen van stadsgrenzen: wat onderscheidt de twee steden en wat verbindt ze met elkaar? Daarnaast zijn er gastoptredens van onder meer Daaf Verjans, Naomi Blikslager, Vincent William, Ernie Bossmann, Jefta Tanate, Tuana Yelmenoglu en nog veel meer. Iedereen die werkzaam is in de culturele sector is welkom. Meer informatie over de talkshow en aanmelden (verplicht) zie: www.cultuuracademy.nl.