Stichting Konijn in Nood zet zich in voor dierenasiels in Oekraïne

Algemeen Kort nieuws

ARNHEM - Dierenasiels in Oekraïne zitten overvol. Er is een groot tekort aan voedsel en medicijnen. Hun schreeuw om hulp wordt in Nederland opgepakt door Stichting Konijn in Nood.

Een team vertrekt eind februari met zoveel mogelijk hulpgoederen naar Oekraïne. Hen Velthorst, vrijwilliger bij Konijn in Nood regio Arnhem: “De hulp aan Oekraïne richt zich met name op mensen. Hard nodig en terecht, maar er is daar ook zoveel dierenleed. Om de dierenasiels in Oekraïne te helpen, gaan we eind februari met een drietal vrachtauto’s vol hulpgoederen naar het zuiden van Oekraïne¨.” 

Om die vrachtauto’s zo goed mogelijk gevuld te krijgen, is er een landelijke inzamelingsactie gestart voor diervoeding en medicijnen. Deze actie is zaterdag 21 januari van start gegaan en duurt tot vrijdag 24 februari. Zaterdag 25 februari eindigt de actie met een manifestatie op De Dam in Amsterdam. 

In de regio Arnhem kunt u vanaf maandag 23 januari tot en met vrijdag 24 februari van 16.00 tot 20.00 uur bellen met Velthorst om een afspraak te maken voor het doneren van honden- of kattenvoer. Het adres van het inzamelpunt wordt dan doorgegeven en een afspraak gemaakt. Bel tel. 06 - 36 137 983. Velthorst: “Met de donatie van een zak honden- of kattenvoer of een eenmalige financiële bijdrage kunnen we echt iets betekenen voor de dieren daar.”

Wilt u liever geld doneren, dat kan door een overschrijving op rekeningnummer NL54TRIO 0254638422 t.n.v. Stichting Konijn in Nood, te Stiens o.v.v. Inzamelingsactie dierenasiels Oekraïne.