Afbeelding

Beloning voor Simon van Duivenbooden: contract tot 2025

Algemeen

ARNHEM - Ruim twee maanden na zijn eerste doelpunt voor het eerste elftal heeft Simon van Duivenbooden zijn tweede contract getekend bij Vitesse. De 20-jarige spits heeft in Arnhem bijgetekend tot de zomer van 2025.

Van Duivenbooden wordt daarmee beloond voor de sterke ontwikkeling die hij dit seizoen doormaakt. Waar de spits uit Uithoorn vorig seizoen nog zijn doelpunten maakte voor Vitesse Onder 21, is hij dit seizoen steevast lid van de eerste selectie. De targetman kwam tot dusver tot zes officiële wedstrijden voor de Arnhemse hoofdmacht, waarvan één in de basis. Als ‘supersub’ ontpopte Van Duivenbooden zich op 13 november tot goudhaantje in de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles, door in de slotminuut de 2-2 binnen te werken. Het was de laatste Eredivisiegoal van 2022.

“Dit contract is een mooi teken van vertrouwen vanuit de club”, zegt Van Duivenbooden over zijn nieuwe verbintenis. “Ik werk elke dag keihard om een betere voetballer te worden en dan voelt dit als een bevestiging dat ik op de goede weg ben. Ik train inmiddels al een tijdje met de eerste selectie en merk dat dit heel goed is voor mijn ontwikkeling. Ook maak ik steeds meer minuten in de Eredivisie. Ik hoop dat ik deze lijn kan doortrekken. Daar ga ik in ieder geval alles voor geven.”

De 1.90 meter lange Van Duivenbooden is bezig aan zijn tweede periode bij Vitesse. De oud-jeugdspeler van Legmeervogels en Alphense Boys maakte tussen 2017 en 2019 deel uit van de Vitesse Voetbal Academie, alvorens hij een uitstapje maakte naar PSV. Na twee jaar in Eindhoven sloot de spits aan bij Vitesse Onder 21, waarvoor hij negentien keer scoorde in 26 wedstrijden.

Na zijn officiële debuut op 2 april 2022 (AZ-uit) stelde Van Duivenbooden zichzelf uitgebreid voor bij Vitesse TV: www.youtube.com/watch?v=_Ja_VGVRohc