In het Arnhemse Modekwartier is zaterdag 26 november weer een Vintagemarkt.
In het Arnhemse Modekwartier is zaterdag 26 november weer een Vintagemarkt. Foto:

Wintereditie Vintagemarkt in Modekwartier

ARNHEM - Er is in het Arnhemse Modekwartier op zaterdag 26 november weer een Vintagemarkt. Eerdere edities in 2022 waren een succes: honderden mensen kwamen hun geluk beproeven en struinden tussen de kramen in de tuin. Deze derde editie in en rond Arnhems Boeken Café Libertas aan de Klarendalseweg 477 in Arnhem wordt een speciale wintereditie. Publiek is welkom van 10.00 tot 16.00 uur. Gratis toegang. 

"Je vindt er de leukste vintage kleding, tweedehands design, sieraden en unieke accessoires. De Vintagemarkt is sfeervol en gemoedelijk. Deze wintereditie houden we elkaar warm met een lekker vuurtje, hete chocolademelk, koffie en natuurlijk mooie vintage truien, jassen, sjaals en speciale spulletjes! De stadstuin staat vol met kramen, en natuurlijk is er binnen (voor de liefhebbers) de grote collectie tweedehands boeken", aldus de organisatie.

College over 
vrouwelijke
componisten

VELP - Musicoloog Joop van Velzen verzorgt 22 november het laatste college uit de serie ‘Parels! Componistes door de eeuwen heen’. Hij laat deze keer muziekfragmenten horen van Barbara Strozzi (1619–1677). Daarnaast komt de Française Mélanie Hélène Bonis (1858–1937) aan bod en maken we kennis met de Australisch-Nederlandse Kate Moore (1979), die ook celliste is. De bijeenkomst in Boekhandel Jansen & de Feijter aan de Emmastraat 6 in Velp is van 19.30 tot 22.00 uur. Entree 25 euro.

Kennismaken met theater maken

ARNHEM - In het Aanloophuis ‘t Broek aan de Van Oldenbarneveldtstraat 27 in Arnhem kun je kennismaking met theater maken. Elke theaterles staat in het teken hoe je je eigen verhaal kan vertellen. In totaal zijn er acht bijeenkomsten waar je als deelnemer kan instromen. Je leert vanuit theatervormen en spellen samen te werken en individueel een verhaal te vertellen. Dat kan door middel van beweging, tekst of misschien gewoon helemaal in de ruimte zijn. 

De lessen zijn bedoeld voor jongeren vanaf 16 jaar en ieder die zich nog jong voelt en de drang heeft om mee te doen. Per keer betaal je vijf euro om mee te doen en met een Gelrepas kun je korting krijgen. De lessen zijn alvast een voorproefje om in het nieuwe jaar een voorstelling te maken. Lijkt het je wat? Meld je dan aan via theaterbroek@gmail.com.

Taxatiemiddag 
oude boeken

WOLFHEZE - In Hotel Wolfheze aan de Wolfhezerweg 17 in Wolfheze heeft donderdag 24 november een taxatiemiddag plaats. Taxateur Arie Molendijk taxeert daar uw oude boeken zoals oude (staten)bijbels, atlassen, geïllustreerde werken en reisboeken maar ook handschriften, oude brieven, foto’s, ansichtkaarten en prenten. De kosten voor een taxatie zijn 5 euro voor één tot ongeveer tien boeken of seriewerken. De taxatiekosten van grotere collecties/bibliotheken, die meer tijd in beslag nemen, variëren van 25 tot 50 euro. Bezoekers worden ontvangen in de lobby van het hotel van 13.00 tot 15.00 uur. Vrije inloop zonder afspraak. 

Gastendienst 
over tolerantie

ARNHEM - De Wijk Arnhem van de Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen houdt zondag 20 november een gastendienst over het thema tolerantie. "De scherpe kanten van de samenleving worden steeds zichtbaarder. Kerken zijn vanouds instellingen waarin op fundamentele waarden wordt gereflecteerd. Hoe verhoudt het Evangelie zich tot deze voor Nederland historisch belangrijke waarde? Twee sprekers gaan hierop in." Zondag 20 november van 10.00 tot 11.00 uur in de kerk aan de Cannenburglaan 4 in Arnhem. Iedereen welkom, er is tijdens de dienst geen collecte.

Afbeelding