De vier initiatiefnemers Massimo Cavallini, Fonge Frieling, Danielle Bouwmeester en Pauline Fokkelman. (Foto: Simon Claessen)
De vier initiatiefnemers Massimo Cavallini, Fonge Frieling, Danielle Bouwmeester en Pauline Fokkelman. (Foto: Simon Claessen) Foto: Simon Claessen

Immateriële Cadeauwinkel in Arnhem: 'Geef een ervaring of belevenis cadeau'

ARNHEM  - "Sinterklaas is weer in het land. Het startsein voor de feestmaanden waarin we elkaar cadeaus geven. En ook de start van de tweede Immateriële Cadeauwinkel in de binnenstad van Arnhem. Zo komt er weer een alternatief naast de stroom van spullen die we voor elkaar kopen. Want word je niet veel blijer van een persoonlijk gedicht, een muzikale ode of een verhaaltje voor het slapengaan?", aldus de initiatiefnemers. 

"Helemaal bijzonder is de locatie waar we dit jaar zitten: schuin tegenover de Rozet naast het Bartokpark, zit zo ongeveer het mooiste winkeltje van Arnhem! De mensen van de Pedaleur Bikes zijn zo lief om ons hier twee maanden te laten op-poppen. Naast alle liedjes, verhalen of performances die je voor een ander kunt kopen om cadeau te geven, zullen er ook veel ter plekke cadeaus komen. Denk aan een poëtische voorstelling in de historische kelder helemaal speciaal gemaakt voor jou en je gezelschap, ‘typ een brief aan jezelf’ of ‘kom lekker bij op de vide met een fijn verhaal’. Gegarandeerd kun je weer opgeladen verder."

Een groep van zo'n 20 kunstenaars, theatermakers en performers biedt hun werk aan in de vorm van een cadeau. "De prijzen beginnen bij 5 euro, maar veelal zijn ze iets duurder omdat ze speciaal voor degene die het cadeau krijgt worden gemaakt. Hoe bijzonder is dat! Je geeft niet alleen een hele persoonlijke en unieke ervaring, maar je doet ook nog iets goeds voor het milieu doordat al onze cadeaus gemaakt zijn zonder spullen of met spullen die er al zijn. Dit jaar zijn we ook bezig om super leuke alternatieven te ontwikkelen om het immateriële cadeau te verpakken."

De winkel aan de Kortestraat 12 in Arnhem is geopend woensdag t/m zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur van 12 november tot 30 december. "Zoek je een alternatief voor een schoencadeau, wil je iets origineels in de zak van Sinterklaas doen, wil je een onuitwisbare herinnering geven onder de kerstboom of voor een feest of vind je het leuk om iemand zomaar te verrassen? Dat kan in november en december in de Kortestraat of via www.andercadeau.nl."

Op de website vind je een overzicht van alle cadeaus die de kunstenaars hebben gemaakt voor de winkel. Er is voor iedere gelegenheid en elk budget wel iets te vinden. Ga naar www.andercadeau.nl voor inspiratie of bezoek de winkel. 

Afbeelding