Arnhem kleurt oranje: 'Welke rol heb jij als medestander?'

Campagne 'Stop geweld tegen vrouwen'

ARNHEM - Arnhem kleurt van 25 november t/m 10 december weer oranje vanwege de wereldwijde campagne Orange the World. Met deze campagne wordt aandacht gevraagd voor het tegengaan van geweld tegen vrouwen en meisjes.

UN Women, Soroptimisten en Zonta werken samen met gemeenten en andere organisaties om geweld tegen vrouwen en meisjes onder de aandacht te brengen. Dit jaar is de focus op: 'Welke rol heb jij als medestander?' 

Het streven is om bewustwording te creëren, ook bij degenen die niet – direct –  te maken hebben met geweld. Hoe doorbreken we het taboe om te praten over geweld tegen vrouwen en meisjes?    

Wat gaat er gebeuren in Arnhem? Gedurende de 16-daagse campagne worden gebouwen, bruggen en fonteinen in de avonduren verlicht en hangen er vlaggen en posters van Orange the World in de stad.

25 november 19.00-22.00 uur: openingsbijeenkomst in het Stadhuis met verschillende sprekers waaronder burgemeester Ahmed Marcouch en Europarlementariër Samira Rafaela. De avond wordt muzikaal omlijst door de Wageningse Soroptimiste Ziba die Iraanse liederen zingt. Halverwege de avond wordt Arnhem in het oranje licht gezet.

27 november 14.00-16.30 uur in Stadstheater Arnhem: middagvoorstelling met toneel (eenakter Nageslacht), klassieke muziek (van vrouwelijke componisten) en moderne dans. Kaartverkoop en meer info: musisenstadstheater.nl > programma > orange-the-world/7249. Voor jeugd tussen 16 en 20 jaar en studenten is er een gereduceerd tarief van 2,50 euro. Vrijkaarten zijn te verkrijgen via Wijkteams, Voedselbank en andere maatschappelijke organisaties (benader hiervoor de betreffende coördinatoren).

30 november 19.30 uur in Filmtheater Focus Arnhem: Documentairefilm 'Belaagd' met daarna een zaalgesprek met medewerkers van Veilig Thuis. Kaartverkoop en meer informatie: www.focusarnhem.nl/agenda/belaagd/

10 december (Dag van de Mensenrechten) in de middag: afsluiting in Rozet Arnhem (Plein 3) met onder meer wethouder Maurits van de Geijn, een zaalgesprek met een ervaringsdeskundige en de toneelvoorstelling 'Hart van Eer'.
Voor meer informatie kijk op de website: www.orangetheworld.nl