Veel keuze op de vlooienmarkt in Westervoort.
Veel keuze op de vlooienmarkt in Westervoort. Foto:

Vlooienmarkt in Westervoort

WESTERVOORT - In Sportcentrum Sports planet de Pals aan Emmerik 5 in Westervoort is zondag 20 november een grote overdekte vlooienmarkt. Publiek is welkom van 09.00 tot 16.00 uur. Aangeboden worden onder meer tweedehands artikelen, antiek, curiosa, snuisterijen, brocante, huisraad en kleding. Entree 3 euro, kinderen tot 12 jaar onder begeleiding gratis. Catering aanwezig. Voor meer informatie: www.animo-vlooienmarkten.nl.

Muziek van Bach en Handel  

ARNHEM - Het Bachensemble Arnhem – dat al ruim dertig jaar cantates uitvoert in kerkdiensten – treedt zondag 20 november in Arnhem naar buiten met een concert waarin werken klinken van de twee componisten die tot de grootste van de barok worden gerekend: Johann Sebastian Bach en George Frideric Handel. Het concert is in De Bakermat in Arnhem, aanvang 15.30 uur. 

Van Johann Sebastian Bach worden twee cantates uitgevoerd: ‘Nach dir, Herr, verlanget mich’, BWV 150, en ‘Allein zu dir, Herr Jesu Christ’, BWV 33. Van George Frideric Handel klinken Concerto grosso op. 3, nr. 5 en ‘Nisi Dominus’. Entree: voorverkoop 17,50 euro, op locatie 20 euro, CJP/studenten 12,50 euro en tot 12 jaar gratis. Kaarten: www.bachensemblearnhem.nl. 

Schilderen met gevoel, dat scheelt een heleboel

ARNHEM - Kunstenares/docente Mirjam van Meurs geeft al sinds 1989 cursussen en workshops intuïtief tekenen en schilderen. 

"Heerlijk schilderen of leuke tekenoefeningen of aan een mooi thema expressie geven, zonder het hoofd te breken over een vooropgezette verwachting, of verhoudingen kloppen. En juist dán.... staan mensen verbaasd over wat zij in spontaniteit kunnen. Dan gaat de creativiteit stromen vanuit gevoel. Al snel start er een nieuw groepje en daarin is nog plaats." Kijk op
www.hartistiek.nl voor nog meer aanbod en opgave

Thema-avond rond gender

VELP - Boekhandel Jansen & de Feijter aan de Emmastraat 6 in Velp is woensdag 23 november het decor voor een avond over het thema Gender met non-binair theatermaker Caro Ilias de Feijter. Tijd: 20.00-22.00 uur, inloop vanaf 19.00 uur. Entree 7,50 euro. IKnfo en aanmelden: www.eenpassievoorboeken.nl/activiteiten.


Caro de Feijter maakte een transitieproces door van vrouw naar non-binair persoon, van Caro naar Caro Ilias. De Feijter werd hierin gesteund door familie en vrienden en vertoont twee van de vijf persoonlijke video's die hen als theatermaker hierover maakte: nr. 2 (in gesprek met beide ouders) en nr. 3 (in gesprek met vrienden). Aansluitend is er een panelgesprek met behalve Caro Ilias ook Flip Strik, eveneens non-binair maar van een oudere generatie, en vader Walter Jansen. Er is ook ruimte voor vragen en dialoog met het publiek.