Als je maar gein hebt!
Als je maar gein hebt! Foto: Stichting Vrienden van de Ernemse Optog

Organisatie Ernemse Optog gaat voor ‘gein aan de Rijn!’

Algemeen

ARNHEM – ’t is weer gein aan de Rijn is het thema van de carnavalsoptocht van 19 februari 2023. Dat heeft het bestuur van de organisatie 11 november op de traditionele startdatum van het carnavalsseizoen (de elfde van de elfde) bekendgemaakt. 

Al drie jaar heeft het bestuur van Stichting Vrienden van de Ernemse Optog, dat in 2020 opnieuw is samengesteld, de draaiboeken klaarliggen. Al drie jaar werd de Ernemse Optog afgelast. Jan-Hein Evers, voorzitter van de stichting: “Als bestuur zijn we positief ingesteld en kijken we ernaar uit om op zondag 19 februari 2023 de Ernemse Optog veilig en verantwoord door de Arnhemse straten te zien trekken. En zodat we met elkaar beleven: ‘t Is weer gein aan de Rijn‘.” 

Evers is vorig jaar toegetreden tot het bestuur en heeft de voorzittersrol op zich genomen, na het overlijden van toenmalige voorzitter Frits Roelofs. De visie van Roelofs om van de carnavalsoptocht een evenement te maken dat verbindt, wordt verder uitgewerkt door de huidige organisatie. “De Ernemse Optog is een evenement van en voor iedereen. We nodigen, naast de carnavalisten uit Arnhem en omstreken, ook alle verenigingen van harte uit om aan te sluiten in de bonte carnavalsstoet”, legt Evers uit. “Om deze reden is er op dinsdag 22 november een informatiebijeenkomst, waarbij iedereen die geïnteresseerd is om deel te nemen, van harte welkom is.” 

Je kan je aanmelden voor de informatiebijeenkomst van Stichting Vrienden van de Ernemse Optog via ernemseoptog.nl