Colorful Friday in het Modekwartier

Algemeen

ARNHEM - Het is 25 november op veel plekken Black Friday. “Gelukkig zijn er al zaken in Arnhem die daar niet aan meewerken. Zo ook het Modekwartier! Geen sale, geen aanbiedingen maar Colorful Friday!”, aldus de initiatiefnemers.  

“De ontwerpers en makers in het Modekwartier informeren je tijdens Colorful Friday graag over de duurzame en kleurrijke wereld achter hun producten.”

Eerlijke verhaal

“Er is veel kleur en verscheidenheid in het Modekwartier, maar kom ook voor het eerlijke verhaal achter dat ambachtelijk gemaakte product, waarom kost iets wat het kost, hoe wordt het gemaakt, hoe duurzaam werken we? De creatieve ondernemers van het Modekwartier zijn de hele dag geopend en vertellen je er graag over.”

“Laat je informeren over de mogelijkheden hoe jij jouw steentje kunt bijdragen aan een betere wereld. Juist in de mode (na olie de meest vervuilende industrie ter wereld), is het belangrijk na te denken over wat je draagt. Goedkoper, sneller, meer… Nee! Ga voor kleur, kwaliteit en diversiteit. Het Modekwartier staat voor ambacht en kwaliteit. Voor duurzaamheid en verbindingen.”

Tijdens dit event zijn de kleurrijke vlaggen van ‘Altered Breath’ te bewonderen. ‘Altered Breath’ is een artistiek programma dat plaatsvindt bij productiehuis Plaatsmaken in het Modekwartier. Kunstenaars Krista Burger en Mirka Farabegoli ontwikkelden een educatief project waarbij kinderen van de Ibn I-Sina school grote kioskvlaggen ontworpen hebben. De kernwoorden van dit project, ‘samenwerken en uitwisseling’, sluiten mooi aan bij de filosofie van het Modekwartier. Deze vlaggen kleuren van 24 tot en met 27 november de winkelgevels van de Klarendalseweg en Sonsbeeksingel. 

De ateliers en winkels in het Modekwartier zijn 25 november geopend van 10.00 tot 18.00 uur. De meesten zijn ook op donderdag en zaterdag geopend en de vlaggen zijn alle dagen te bewonderen.

www.modekwartier.nl