Directeur van de VHG, Marc van Rosmalen, feliciteert Willem Mateman en Twan Geven met de behaalde finaleplaats.
Directeur van de VHG, Marc van Rosmalen, feliciteert Willem Mateman en Twan Geven met de behaalde finaleplaats. Foto: Marjanne Eikelboom

Team Aeres MBO Velp naar landelijke finale hovenier

Algemeen

ARNHEM - “Hoe gaaf is dat. Voor het tweede jaar op rij door naar de finale en in de race voor de titel Nederlands kampioen Hovenier”, aldus coach Elbert Roordink van Aeres MBO Velp. Twan Geven en Willem Mateman hebben zich samen met drie andere teams geplaatst voor de finale Skills Heroes Hovenier 2023 in Hardenberg op 10, 11 en 12 januari 2023. Naast Aeres Velp gaan ook het team van Yuverta Houten, Vonk en Yuverta Nijmegen door. 

De 12 teams van hoveniers in opleiding legden in 13,5 uur een volledige tuin aan waarin verschillende aspecten van het hoveniersvak aan bod kwamen. Dit jaar zaten er twee stapelmuren, een flagstones-pad, pergola, beplanting en een vijver in. 

Creativiteit en flexibiliteit zijn belangrijke elementen tijdens de wedstrijd. Ook wordt er gelet op klantgerichtheid en snel en secuur samenwerken. Twan en Willem hebben de laatste keer de zilveren medaille behaald in de finale 2022. Ze proberen nu de gouden versie in de wacht te slepen, de titel Nederlands kampioen én het ticket voor de EuroSkills Gdansk (Polen). 

Het tweede team van Aeres MBO bestond uit Julian Goud en Wouter Piek, twee talenten met groene vingers, zij hebben heel veel wedstrijdervaring opgedaan deze dagen. Trotse coach Berend Poppema: “Bijzonder is dat Wouter pas sinds zes weken in het hovenierswerk zit en dan al op dit niveau presteren is echt heel knap. Dit team zien we hier volgend jaar vast terug!”

Nationale Wedstrijd Tuinaanleg 2023

De finale van mbo Nationale Wedstrijd Tuinaanleg 2023 vindt opnieuw plaats op De Groene Sector Vakbeurs Hardenberg. Deze wedstrijd wordt door Koninklijke VHG georganiseerd en maakt deel uit van Skills Heroes. In drie dagen tijd leggen studenten van Aeres Velp, Yuverta Houten, Yuverta Nijmegen en Vonk een tuin aan. 

Alle teams bestaan uit twee studenten en hun coach. Een jury beoordeelt de tuinaanleg op verschillende onderdelen. De prijsuitreiking werd gedaan door Marc van Rosmalen, directeur van Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners (VHG) en Nicole Slagmolen, voorzitter van de jury. 

www.aeresmbo-velp.nl

Afbeelding
Afbeelding