Glutenvrije Piet bij Sinterklaasintocht

ARNHEM - Sinterklaas komt zaterdag 12 november weer naar Arnhem! Om 15.30 uur start het kadeprogramma, waar Sinterklaas om 16.15 uur met zijn gevolg per boot aankomt. 

Om 16.45 uur vertrekt hij te paard het centrum in om een mooie route door de binnenstad van Arnhem af te leggen. Om 18.15 uur stapt hij van zijn paard bij de Eusebiuskerk, om daar tot 19.00 uur te zijn voor een Meet & Greet met alle kinderen en hun ouders/verzorgers. 

Houd www.sintarnhem.nl in de gaten voor actuele informatie over het programma en de route. Sinterklaas hoopt jullie allemaal te mogen zien op zaterdag 12 november! 

In Arnhem loopt dit jaar een Glutenvrije Piet mee tijdens de intocht van Sinterklaas. Deze speciale Piet voorziet kinderen met coeliakie en glutensensitiviteit van glutenvrije kruidnoten.

In Nederland moet 1 op de 200 kinderen om medische redenen levenslang een strikt glutenvrij dieet volgen. Ook tijdens de intocht van Sinterklaas moeten zij opletten. Ze mogen bijvoorbeeld geen ‘gewone’ kruidnoten eten en Piet geen hand geven, want van kruimels op zijn handschoen kunnen zij al ziek worden.

De Nederlandse Coeliakie Vereniging (www.glutenvrij.nl) vindt dat de Sinterklaasintocht een feest moet zijn voor alle kinderen! Daarom heeft de NCV de afgelopen tijd vrijwilligers opgeroepen om tijdens de intocht in hun woonplaats in de rol te kruipen van Glutenvrije Piet. 

Op www.ncv.nl/glutenvrije-piet kunnen kinderen met coeliakie een kleurplaat en een vlag downloaden. Als ze deze omhoog houden, ziet Glutenvrije Piet bij wie hij moet zijn.


De glutenvrije kruidnoten die deze Piet bij zich heeft, zijn door sponsor Liberaire veilig verpakt in eenpersoons zakjes, zodat er geen kruisbesmetting met het reguliere strooigoed ontstaat.