'Er is zoveel meer dan narcis en tulp'

Lezing over 'Bollen in de border'

ARNHEM - Groei&Bloei afdeling Arnhem e.o. verzorgt maandag 14 november een lezing getiteld 'Bollen in de border'. Spreker is Alie Stoffers van De Tuinerie Tuinontwerp en Beplantingsplannen. De lezing is toegankelijk voor leden én niet-leden.

Voor veel tuiniers is het een sport de tuin zo lang mogelijk attractief te laten zijn, zo vroeg en lang mogelijk kleur. Natuurlijk horen voorjaarsbollen hierbij, maar dan wel op de ‘nieuwe’ manier. Geen strakke rode tulpen in zwarte aarde op een rijtje, maar prachtige kleurcombinaties met opkomende vaste planten en een natuurlijk effect. 

U kunt het seizoen enorm veel eerder laten beginnen, met bekende maar ook minder bekende bloembollen. Er is zoveel meer dan narcis en tulp.

Ook de techniek komt aan de beurt, wat willen bollen, en misschien wel het belangrijkste voor tuiniers; hoe zorg je dat het afstervend loof niet in de weg zit? Door slimme duo combinaties met opkomende vaste planten te maken, waarvan diverse voorbeelden voorbijkomen. De nieuwe manier van bloembollen gebruiken is veel minder bewerkelijk en verwilderingsbollen geven elk jaar meer bollen. Nieuwe soorten komen voorbij, zodat het seizoen van de bol begint in februari tot diep in juni.

Locatie: Molenplaats Sonsbeek aan de Zijpendaalseweg 24A in Arnhem van 20.00-22.00 uur. Entree: gratis voor leden, 5,00 euro voor niet-leden. Meer informatie: www.arnhem.groei.nl.