Sinterklaas & de Magische Mijter.
Sinterklaas & de Magische Mijter. Foto:

Sinterklaasshow in Pathé

NIJMEGEN - Sinterklaas & de Magische Mijter is een vrolijke live sinterklaasshow van circa 60 minuten met Sinterklaas en Pieten vol humor, spanning, liedjes en interactie met de bezoekers. Versterkt door een sfeervol decor en live verbindingen met karakters via het bioscoopscherm, zorgt deze voorstelling voor een onvergetelijke beleving voor iedereen. Tickets voor de voorstelling kosten 17,50 euro en zijn nu online en aan de kassa te koop.

Oh nee! De vijf magische edelstenen van Sints mijter zijn gestolen: een grote ramp voor het Sinterklaasfeest! Zonder die magische stenen is Sinterklaas nergens en kan pakjesavond niet doorgaan. Ze zorgen voor de ultieme sinterklaasmagie. Wanneer deze in de handen vallen van slechteriken, zou dit wel eens funeste gevolgen kunnen hebben voor het Sinterklaasfeest. 

De enige die Sinterklaas aan nieuwe stenen kan helpen is een oude magiër uit Myra, welke als oude jeugdvriend vroeger de stenen zelf aan Sinterklaas heeft gegeven. Echter deze stenen worden niet zomaar magisch en Piedras heeft de hulp nodig van de bezoekers om de stenen op te laden vol ultieme sinterklaasmagie. Lukt het op tijd of is dit het eerste jaar zonder Pakjesavond?”

Meer info en tickets: www.pathe.nl/sinterklaasshow2022


Energietoeslag nu ook voor studenten in Arnhem

ARNHEM - Uitwonende studenten met een laag inkomen kunnen vanaf 15 november energietoeslag aanvragen in Arnhem. Studenten tot 27 jaar met recht op studiefinanciering en een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm komen vanaf nu ook in aanmerking voor de huidige regeling voor energietoeslag. Bij een student met thuiswonende kinderen wordt een inkomen van 130% van de bijstandsnorm aangehouden. 

Tot nu toe kregen studenten geen directe toegang tot de energietoeslag. De gemeente Arnhem volgde hiermee het advies op van de minister. Studenten met geldzorgen werden op initiatief van de gemeente wel geholpen via een maatwerkbudget. 

Verschillende studenten- en studiesteden, waaronder ook Arnhem, en de Vereniging voor Nederlandse Gemeenten, hebben de minister meermaals gevraagd om de energietoeslag voor studenten landelijk te regelen. Recent blijkt uit een reactie van de minister dat zij niet voornemens is nog dit jaar de regeling open te stellen voor studenten. Daarom kiest het Arnhemse college ervoor om dat alsnog zelf te doen voor 2022.
Wethouder Bestaanszekerheid Mark Lauriks: “In Arnhem willen we studenten met geldzorgen goed bij kunnen staan. Dat deden we al met een maatwerkbudget, maar een landelijke oplossing lijkt ons nog steeds de beste weg. Nu die uitblijft, verdienen studenten duidelijkheid en zekerheid. Met het openstellen van de energietoeslag voor studenten met een laag inkomen, komt die er nu.”

Studenten die eerder al energietoeslag aanvroegen hoeven dat niet nog een keer te doen. Ook ligt er nog een tiental oude afgewezen aanvragen van studenten, die opnieuw worden beoordeeld. Vanaf 15 november kunnen Arnhemse studenten die in aanmerking komen de energietoeslag aanvragen via de website van de gemeente.

Door de energietoeslag ook voor studenten beschikbaar te maken hoopt de gemeente een groot deel van de studenten in Arnhem met een laag inkomen te kunnen helpen. Voor de aanvraag wordt dezelfde inkomensnorm aangehouden als voor de bestaande regeling voor energietoeslag. Het maximale bedrag dat studenten mogen lenen bij DUO wordt hierin meegenomen.
www.arnhem.nl/geldzorgen.