De vlooienmarkt in Velp heeft heel wat te bieden.
De vlooienmarkt in Velp heeft heel wat te bieden. Foto:

Vlooienmarkt in sporthal in Velp

VELP - Er is zondag 6 november een grote overdekte vlooienmarkt in Sporthal de Dumpel aan de Gruttostraat 14 in Velp. Publiek is welkom van 09.00 tot 16.00 uur. 

Te koop worden onder meer aangeboden tweedehands artikelen, antiek, curiosa, snuisterijen, brocante, huisraad en kleding. Entree 3,00 euro, kinderen tot 12 jaar onder begeleiding gratis. De vlooienmarkt wordt georganiseerd door Animo vlooienmarkten. Catering aanwezig.

Deelnemers voor wintermarkt
in de Lommerd

ARNHEM - De wintermarkt in de Lommerd, voor handgemaakte hippe handel, zoekt deelnemers die graag hun eigen handgemaakte en unieke artikelen aan de man/vrouw willen brengen. Hobbyist of beroeps, als het maar originele zelfgemaakte producten zijn. Het huren van een plekje van zo'n twee vierkante meter kost 15,00 euro. 

De wintermarkt is zaterdag 17 december van 11.00 tot 17.00 uur in de Lommerd aan de Spijkerstraat in Arnhem. Aanmelden kan via:
wintermarkt.delommerd@gmail.com. Stuur graag een foto mee zodat de organisatie een goede indruk krijgt van de waar en zo de diversiteit van de markt kan garanderen.

Retraitedag:
de levensboom

RESSEN - In De Kosterij in Ressen is zaterdag 12 november weer een Retraitedag van 10.00 tot 16.00 uur. Een dag voor jezelf, om samen met anderen te zoeken naar inspiratie en bezinning. Tussen de middag is er een vegetarische lunch. Deelnemers betalen 20 euro voor tegemoetkoming in de kosten. U kunt zich uiterlijk woensdag 9 november opgeven via info@pleisterplaatsressen.nl.

"Deze keer staan we stil bij het universele symbool van de levensboom, die in alle oude (ook religieuze) tradities voorkomt. De boom staat onder andere voor wijsheid, schoonheid, stabiliteit, groei- en levenskracht. Wij brengen dat op deze dag in verband met ons eigen levensverhaal", aldus de organisatie. 

Lezing over vitaal ouder worden

VELP - 'Vitaal ouder worden is zo gek nog niet'. Dat is de stellige overtuiging van Ester Bertholet, specialist ouderengeneeskunde in Velp. Zij geeft dinsdag 8 november een Ik buurt mee!-lezing over ouder worden. De bijeenkomst is in Boekhandel Jansen & de Feijter aan de Emmastraat 6 in Velp van 20.00 tot 22.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur). De avond wordt live gestreamd.

Ze licht een tipje van de sluier op over de geheimen van vitaal ouder worden. "We reizen naar de Blue Zones (vijf regio’s in de wereld waar mensen heel gezond ouder worden) en we leren van onze verre voorouders en natuurvolkeren." Entree 5 euro of 3 euro om thuis via streaming te kijken. Houders Gelrepas gratis toegang. Meer info: www.eenpassievoorboeken.nl.

Jan Fossen over boek 'Fietsen 
tegen de grens'

ARNHEM - Gezondheidswetenschapper en theaterregisseur Jan Fossen fietste drieduizend kilometer langs de grens van Nederland. Hij schreef hierover het boek 'Fietsen tegen de grens'. Op donderdag 10 november is hij te gast in Het Colofon aan de Bakkerstraat 56 in Arnhem om over zijn fietstocht te vertellen en zijn boek te presenteren. Over fietsen, filosofie en de soms grillige grens van ons land. Aanvang 19.30 uur. Gratis toegang. Graag vooraf aanmelden en wel via bestel@hetcolofon.nl.

Filosofische uitstapjes, onverwachte ontmoetingen, de helende cadans van de trappers, in contact met de natuur. Auteur Jan Fossen laat je met zijn boek 'Fietsen tegen de grens' inzien waarom fietsen zo leuk is.

Fossen is een fervent fietser en heeft hij lange tochten gemaakt naar de bron van de Rijn, de Elbe en de Donau. Hij is verslaafd aan het ritme van de pedalen, het trotseren van de elementen en het volop gebruiken van alle zintuigen.