Het Oorkaan Ensemble. (Bart Grietens)
Het Oorkaan Ensemble. (Bart Grietens) Foto: Bart Grietens

Concert zonder woorden in AZC Arnhem

ARNHEM - Na een geslaagde pilot van theatrale participatieconcerten in asielzoekerscentra (AZC's) brengt Oorkaan de productie ‘Vier!’ dit najaar op locatie in onder meer Arnhem. Oorkaan wil door middel van deze concerten zonder woorden (language no problem) een positieve bijdrage leveren aan het verblijf van de kinderen in AZC's, waar de opvang onder grote druk staat.

Vier! vertelt het verhaal dat je uit muziek kan horen. Vier! is een reis vol Turkse klanken, Mozart en meer. En het eindigt in een feestje. Oorkaan gebruikt geen tekst en de optredens zijn dus geschikt voor een wereldwijd publiek.

“Wij zijn dankbaar dat we kinderen die in een moeilijke situatie verkeren, hier in Nederland en in Arnhem een klein moment van lichtheid en plezier kunnen geven middels muziek uitgevoerd door onze topmusici van het Oorkaan Ensemble”, aldus Caecilia Thunnissen, artistiek directeur van Oorkaan

“De optredens van Oorkaan vormen een zeer welkome en vrolijke afleiding. En bij onze theatrale concerten vormt taal geen barrière, alles wordt met muziek en beweging vertelt", weet Floris Kortie, voorzitter van Stichting Oorkaan.

www.oorkaan.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding