Rennen door de Koepelgevangenis.
Rennen door de Koepelgevangenis. Foto: organisatie

Rennen door de Eusebiuskerk en Rozet

Algemeen

ARNHEM - De vierde editie van de KLM Urban Trail Arnhem heeft plaats op zondag 20 november. “Onze parcoursbouwers bouwen aan een supergaaf nieuw parcours. Vanaf de start ontdek je de bruisende binnenstad vol historische gebouwen. Je kunt kiezen voor een parcours van ongeveer 5 of ongeveer 10 kilometer”, aldus de organisatie.

De KLM Urban Trail Arnhem is een unieke loopervaring door de stad. Een bijzondere ontdekkingstocht waar sportiviteit, cultuur en architectuur samenkomen. 

De KLM Urban Trail Series is een populair concept waarbij Nederlandse steden ontdekt worden via een avontuurlijke- en stedelijke verkenningsloop door onder andere gebouwen, theaters, stadions en steegjes. Kortom, vaak plekken waar je (bijna) nooit komt. Zo lopen de deelnemers in Arnhem door de Koepelgevangenis, Eusebius en het gebouw van Rozet. Start en finish op de Markt.

“Je krijgt de mogelijkheid om te kiezen tussen een parcours van 5 of 10 kilometer. De 5 kilometer is een mooie gelegenheid voor beginnende lopers om mee te doen. Je passeert bij deze route iets minder locaties dan bij de 10 kilometer route. Je geeft je keuze voor de afstand tijdens het inschrijven aan. Dit is om ons een indicatie te geven; je zit hier niet aan vast. Tijdens het lopen kun je bij de splitsing van afstand veranderen.” 

Waves

Inschrijven kan individueel of als groep. Om in alle comfort en veilig door de straatjes, op trappen en door de gebouwen te lopen, vertrekken de deelnemers in waves. Je kunt tijdens het inschrijven zelf kiezen in welke wave je wilt starten. 

www.arnhemurbantrail.nl