Leerlingen planten de eerste Airborne-tulpenbollen in de tuin van het Montessori College Arnhem. Onder toeziend oog van de dames (vlnr) Amanda Slotboom (The Arnhem Boys), Mirjam Stuiver (directeur MCA) en Henny Kolster (Comité Airborne Herdenking Arnhem-West).
Leerlingen planten de eerste Airborne-tulpenbollen in de tuin van het Montessori College Arnhem. Onder toeziend oog van de dames (vlnr) Amanda Slotboom (The Arnhem Boys), Mirjam Stuiver (directeur MCA) en Henny Kolster (Comité Airborne Herdenking Arnhem-West). Foto: Peter Jetten

The Arnhem Boys schenken Airborne-tulpen aan Montessori College

Algemeen

ARNHEM - De Britse Airborne-organisatie The Arnhem Boys heeft in het kader van de Airborne Tulips Memorial Appeal op dinsdag 1 november honderden Airborne Tulips geschonken aan de leerlingen van het Montessori College Arnhem. 

De tulpen, die de bekende kleur van The Parachute Regiment hebben (bordeaux rood), zijn geplant in de tuin rond het Montessori College Arnhem aan de Utrechtseweg. 

Bedankje

De school krijgt de bloemenhulde als dank voor de jaarlijkse deelname van de leerlingen en hun docenten aan de Airborne-herdenking op het nabij gelegen Nassauplein in de wijk Lombok. 

Op uitnodiging van het Comité Airborne Herdenking Arnhem-West, neemt het Montessori College Arnhem jaarlijks deel aan de herdenking ter nagedachtenis aan de Britse parachutisten en Arnhemse burgers, die omkwamen bij de gevechten tijdens de Slag om Arnhem in en rond de Utrechtseweg en in Lombok. 

The Arnhem Boys willen met hun Airborne Tulips Memorial Appeal de herinnering levend houden aan alle geallieerde militairen die in september 1944 hebben gevochten tijdens Operatie Market Garden. 

Jeugd

Daarbij is volgens deze in het Britse Manchester gevestigde organisatie met name de betrokkenheid van de jeugd van groot belang om de geschiedenis van de Slag om Arnhem levend te houden. 

Namens The Arnhem Boys en de Airborne Tulips Memorial Appeal heeft mevrouw Amanda Slotboom de tulpen aangeboden aan de leerlingen en de directeur van het Montessori College Arnhem.

Aanbieding van de tulpenbollen door Amanda Slotboom namens The Airborne Tulips Memorial Appeal van The Arnhem Boys aan de leerlingen en directeur van het Montessori College Arnhem.