Afbeelding
Foto: gemeente Arnhem

Arnhems team van handhavers, agenten, inspecteurs en douaniers controleert Hoogstraat

Algemeen

ARNHEM - Het Arnhemse interventieteam tegen ondermijnende criminaliteit heeft donderdagavond 27 oktober zo’n tien horecagelegenheden en andere panden gecontroleerd.

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit NVWA heeft boetes en waarschuwingen verstrekt voor onder meer hygiëne. De douane heeft in twee horecazaken illegale waterpijptabak in beslag genomen, bij elkaar rond de tien kilo. Handhaving constateerde uiteenlopende overtredingen en de arbeidsinspectie constateerde signalen voor nader onderzoek.

De laatste tijd kampt de Hoogstraat ’s nachts met geweldsincidenten, nadat de Arnhemse uitgaansstraat vorig jaar al te lijden heeft gehad onder zowel een schietincident als brandstichting in een horecapand en een overval bij een slijterij. De gemeente en politie constateren veel wisselende ondernemers en leegstand, terwijl een straat als de Hoogstraat vol uitgaanspubliek juist betrouwbare ondernemers nodig heeft. 

Eerlijk 

Burgemeester Ahmed Marcouch: “Met onze controles geven wij de eerlijke horeca de ruimte voor De Hoogstraat als gastvrije straat waar mensen graag komen, zonder angst voor misdaad en ander gevaar. Blijf weg, zeggen wij met het Arnhemse interventieteam tegen criminelen.” 

Gemeentelijke handhaving, politie, douane en Nederlandse Arbeidsinspectie NLA hebben de café’s en andere horecagelegenheden gecheckt op aanwezigheid van illegale drank, drugs, shisha en tabak. Verder controleerden zij de hygiëneregels bij de grillrooms en ook de arbeidsomstandigheden van de medewerkers. Bovendien zijn de vergunningen nagelopen, zo is een belangrijke vergunningsvoorwaarde voor horeca dat altijd een eigenaar present is. In 2021 zijn bij elkaar 198 bedrijven bezocht door het Arnhemse controleteam tegen ondermijning.

 Burgemeester Ahmed Marcouch: “Wij kunnen niet zonder de signalen van de straat, gemeld door onze bewoners en bezoekers. Doe mee met onze strijd tegen criminaliteit.” 

Bel 0900 – 8844 voor de politie, zo luidt de oproep. Ook helpt melden bij Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000 en www.meldmisdaadanoniem.nl; in 2021 gebeurde dit 345 keer. Dat jaar zijn in Arnhem 53 hennepkwekerijen geruimd en elf harddrugslocaties opgerold.  


Afbeelding