Toekomstige bewoners Roel en Stefan hijsen samen de Elver vlag om te vieren dat het hoogste punt van de nieuwbouw bereikt is.
Toekomstige bewoners Roel en Stefan hijsen samen de Elver vlag om te vieren dat het hoogste punt van de nieuwbouw bereikt is. Foto:

Hoogste punt tweede fase nieuwbouw Elver Arnhem

Algemeen

ARNHEM - De tweede fase van de nieuwbouw van Elver in Arnhem heeft deze week het hoogste punt bereikt. Bij dit moment werd officieel stilgestaan door toekomstige bewoners Roel en Stefan die samen symbolisch een vlag hesen.

De bewoners kijken uit naar hun nieuwe thuis die rond de zomer van 2023 gereed moet zijn. Eerder dit jaar zijn, na de oplevering van de eerste bouwfase, bewoners naar hun nieuwe en tijdelijke locatie verhuisd. Daarna zijn de laatste oude gebouwen gesloopt om vervolgens plaats te maken voor de tweede bouwfase. Ondanks de uitdaging om de benodigde materialen op de bouwplaats te krijgen ligt het plan nog steeds op schema.

Toenemende vraag

Elver is er voor mensen met een verstandelijke beperking, hun ouders, familie en voor verwijzers en andere samenwerkingspartners en heeft woningen en woonvormen met elk een eigen sfeer, opzet en karakter. Elver reageert in Arnhem met de vervanging en nieuwbouw op de toenemende vraag naar deze woonvorm. Naast de ruime eigen studio’s en fijne centrale woonkamer ligt het vlakbij het stadscentrum van Arnhem. Daarmee biedt het bewoners de mogelijkheid gebruik te maken van de voorzieningen die de stad te bieden heeft, vanuit een comfortabele veilige woonplek. 

In de tweede bouwfase is er ook ruimte voor nieuwe bewoners. Belangstellenden kunnen contact opnemen met het zorgloket van Elver, tel. 0314 - 69 69 11. Meer informatie over wonen bij Elver is ook te vinden op www.elver.nl.

Omvangrijk vervangingstraject

Drie jaar geleden is Elver gestart met planvorming en uitvoering van een omvangrijk vervangingstraject van ruim 80% van de bestaande bebouwing. Net zoals in Nieuw-Wehl, Wehl en Doetinchem is ook voor de locatie Arnhem de samenwerking gezocht met Bouwbedrijf KlaassenGroep en Wassink Installatie, onder begeleiding van IAA architecten.