Talentvolle musici op podium De Verzameling

Algemeen Kort nieuws

WESTERVOORT - In De Verzameling in Westervoort treden zondagmiddag 6 november drie talentvolle musici op: Chieko Donker Duyvis (cello en zang), Maurice Rugebregt (gitaar) en César Puente (contrabas). Aanvang 15.00 uur. Kaartverkoop via info@deverzameling.nl

www.deverzameling.nl/evenementen-liemers 

Chieko Donker Duyvis is een celliste, zangeres en componist met Braziliaans/Japanse roots. Geïnspireerd door klassieke muziek, vrije improvisatie en Latijns Amerikaanse muziek creëert ze een eigenzinnige klankwereld. Haar muzikale reis begon als klassiek cellist , waar ze met haar pianotrio concerten in Europa en Mexico verzorgde en speelde met musici van het Concertgebouworkest. Sindsdien ontwikkelt Chieko zich richting Braziliaanse muziek, jazz en vrije improvisatie.

Ze bewandelt haar eigen creatieve pad. Ze werd uitgenodigd om te zingen bij Podium Witteman en speelt op podia als het Grachtenfestival en Dias Latinos als frontvrouw van haar eigen ensemble. Ze is de nieuwe Jonge Maker voor Grachtenfestival 2022 waar ze haar nieuwste composities in première zal brengen.

Chieko heeft een passie voor interdisciplinaire projecten en werkt regelmatig samen met dichters, beeldende kunstenaars en dansers. Zij werkte bijvoorbeeld samen met beeldend kunstenaar Floor van Keulen, waar ze vrije improvisatie en schilderkunst in elkaar liet overvloeien. Ze maakte de muziek voor de dansvoorstelling MI:T van Dance Connects Company en creëerde op het Opera Forward Festival met improviserend strijkkwintet een nieuwe opera.

Maurice Rugebregt, gitarist, componist, arrangeur en docent, heeft inmiddels 3 cd’s onder zijn eigen naam uitgebracht. Zijn eerste solo cd was Sioh Maluku (2003) met bewerkte Molukse traditionals, waar Maurice werd begeleid door o.a. Bert van den Brink (hammondorgel) en Frans Blanker (altsaxofoon). De cd NEXT (2014) is zijn tweede solo cd, met o.a. drummer Mark Stoop en zangeres Lilian Vieira.