Word ook lid van leesgroep geschiedenis

OOSTERBEEK - Interesseert u zich voor geschiedenis? In de maand van de geschiedenis (oktober) gaan veel leesgroepen met elkaar in gesprek over het duiden van het verleden. 

Wilt u leeservaringen uitwisselen over geschiedenisboeken? Word dan lid van een leesclub geschiedenis van Senia, ontmoet nieuwe mensen en verdiep u samen in het verleden. Kom maandag 17 oktober naar de Bibliotheek in Oosterbeek. Ook als u uit een andere plaats in de omgeving komt. In de bibliotheek aan de Generaal Urquhartlaan 1 in Oosterbeek is vanaf 14.30 uur een informatiebijeenkomst voor belangstellenden die samen een leesgroep geschiedenis willen oprichten.

Graag aanmelden in verband met het maximum aantal beschikbare plaatsen. Dit kan via e-mail marja.vanalmelo@senia.nl. Meer informatie over werkwijze en geschiedenisleesclubs is te vinden op www.senia.nl.


Vol programma de Week tegen Armoede 

ARNHEM - Vooruitlopend op de Wereldarmoededag (17 oktober) houdt de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen van 10 tot en met 17 oktober de Week tegen Armoede. 

Een breed scala aan initiatieven rondom armoede wordt onder de aandacht gebracht bij studenten, collega's, werkrelaties en het brede publiek. Zo staat voor 13 oktober het symposium Kinderarmoede: zorg voor iedereen op het programma. Vrijdag 14 oktober staat het onderwerp Sporten en bewegen voor iedereen centraal. Sporten met een kleine beurs? Uit onderzoek blijkt dat dat lastig is. Voor het complete programma van de Week tegen Armoede kijk op:
han.nl/weektegenarmoede