Van der Weerden nieuwe assistent-trainer Vitesse 'heeft expertise en persoonlijkheid'

ARNHEM - De nieuwe hoofdtrainer van Vitesse, Phillip Cocu, heeft naast Marink Reedijk ook Chris van der Weerden als assistent-coach aan zijn zijde. De 49-jarige Gelderlander komt over van ADO Den Haag en heeft een contract getekend tot medio 2024 in Arnhem. 

 Technisch directeur Benjamin Schmedes: “Bij de aanstelling en presentatie van Phillip maakten we al kenbaar dat we nog op zoek waren naar een nieuwe assistent-trainer. Het was geen geheim dat het vizier daarbij gericht was op Chris. We zijn zeer tevreden met zijn komst. Chris is niet alleen een goede bekende van Phillip, maar is met zijn expertise, kwaliteiten en persoonlijkheid ook complementair aan de rest van de technische staf”, aldus Schmedes.

Honderden wedstrijden

Van der Weerden heeft als voormalig rechtsachter meer dan 350 officiële wedstrijden in het betaalde voetbal achter zijn naam staan. Zijn carrière voerde van 1990 tot 2008 langs NEC, Vitesse, PSV, FC Twente, Germinal Beerschot en FC Eindhoven. 
Toevallig genoeg speelde de nieuwe assistent-coach in het seizoen 1994|1995 met Cocu samen bij Vitesse. Aan het einde van die jaargang maakten de twee spelers beiden de overstap naar PSV.
Daar startte Van der Weerden uiteindelijk ook zijn trainerscarrière op; eerst bij de jeugd, daarna als rechterhand van Cocu bij het eerste elftal. Later werkten de trainers ook nog samen bij Fenerbahçe en Derby County FC. In de eerste maanden van dit seizoen was Van der Weerden werkzaam bij ADO Den Haag, waar hij Dirk Kuyt assisteerde.