Marjolein van der Gaag (rechts) en Marcella Kleine tijdens de Avond van het Spannende boek, waar de Zilveren Strop werd uitgereikt.
Marjolein van der Gaag (rechts) en Marcella Kleine tijdens de Avond van het Spannende boek, waar de Zilveren Strop werd uitgereikt. Foto: eigen foto

'Afgrond', nieuw boek Arnhemse auteur

ARNHEM - Het nieuwste boek van de Arnhemse schrijfster Marjolein van der Gaag is eind september verschenen. De spannende verhalenbundel met de titel Afgrond is een coproductie met auteur Marcella Kleine uit Diever, met wie de Arnhemse al twee eerdere boeken schreef.

Afgrond bestaat uit tien korte verhalen, waaronder ‘Onder de waterspiegel’. Met dit spannende verhaal, dat zich in Arnhem afspeelt, won Marjolein van der Gaag in juni van dit jaar de Zilveren Strop 2022, de prijs voor het beste spannende verhaal. 

Eerder schreef de Arnhemse auteur naast eigen werk samen met Marcella Kleine de korte verhalenbundel Eindbestemming (2016) en de thriller HELS (2014). Daarna werd het lange tijd stil. Momenteel werkt Van der Gaag echter aan nieuw manuscript. 

"De vele enthousiaste reacties op mijn winnende verhaal en het lovende juryrapport hebben me weer in een positieve schrijfflow gebracht", legt de Arnhemse schrijfster uit.

In Afgrond laten ‘de sisters in crime' Van der Gaag en Kleine de lezer zien dat gevaar overal op de loer kan liggen. Tijdens het boodschappen doen (Heartbreakers), een wandeling in het bos (Karma), een singlereis (Afgrond) en het online thuiswerken (Offline). 

Afgrond is verkrijgbaar via de online boekhandels en online bibliotheek.