Thee met Thema

Algemeen Kort nieuws

OOSTERBEEK - Thee met Thema in de Remonstrantse Kerk aan de Wilhelminastraat 10 in Oosterbeek verwelkomt zondag 16 oktober Daan Wensing. Thema: verduurzaming internationale handel, een blik achter de schermen. Aanvang 16.00 uur (inloop 15.30 uur). Entree: vrijwillige bijdrage.

Er is een trend naar eerlijke producten, duurzaam geproduceerd, zonder de natuur te belasten, met een goed loon voor de werkers en boeren. Veel producten hebben daar een keurmerk voor, maar wat is er nog meer nodig? Wat gebeurt er nu werkelijk in de wereldwijde productie en handel? Willen bedrijven eerlijker werken? Wat stimuleert hen en wat houdt hen tegen? Wat is de rol van de financiƫle sector? En van regeringen? Oosterbeker Daan Wensing geeft een toelichting.

Wensing is directeur van IDH, Initiatief voor Duurzame Handel, een organisatie die met bijna 350 medewerkers actief is in meer dan 20 landen en werkt met 600 bedrijven en organisaties in tal van sectoren. IDH brengt kennis in en ondersteunt en stimuleert hen op het pad van duurzamer en socialer omgaan met mens en milieu, waarbij de UN global development goals richtinggevend zijn. Daan werkt met de beslissers van kleine en heel grote bedrijven en regeringen en geeft ons een unieke blik achter de schermen.