Lokaal9 aan het werk in kunstbroedplaats De Transformatie. (Foto: Jan Meijering)
Lokaal9 aan het werk in kunstbroedplaats De Transformatie. (Foto: Jan Meijering) Foto: Jan Meijering

Expositie Binnenwerk

ARNHEM - Amateurkunstenaars van de groep Lokaal9 exposeren twintig werken - van pasteuze olieverfschilderijen tot ragfijne inkttekeningen - in Wijkcentrum De Lommerd aan de  Spijkerstraat 185A  in Arnhem. Te zien van 3 september tot 31 oktober. Gratis te bezoeken tijdens kantooruren.

In kunstbroedplaats De Transformatie komen de leden van de groep elke week samen om te tekenen en te schilderen. Ze krijgen daarbij les en begeleiding van kunstenaar en docent Jan Meijering. Het is een groep die zich vaak laat inspireren door de stad Arnhem en haar inwoners en ook op allerlei plekken in Arnhem heeft geëxposeerd. Dinsdagavond is het moment om elkaar te ontmoeten, te brainstormen, feedback te geven, hard te werken en het creatieve avontuur aan te gaan. 

In seizoen ‘21-‘22 gingen de blikken van de deelnemers naar binnen: tijd voor het eigen artistieke proces. Leidraad werden vragen als: Hoe werk ik graag? Met welk materiaal kom ik verder? Wat motiveert mij? Wat zijn mijn thema's? Dit is in een half jaar gedegen uitgewerkt in schilderijen, tekeningen én een beschilderd kastje. Opvallend hierbij is de neiging tot ‘abstract' werken: vanuit materie, maat, kleur, vorm, compositie. Opening zaterdag 3 september 15.30 uur.


Verhaal en onderwerp spelen meer op de achtergrond maar duiken wel op in herkenbare motieven zoals een horizon, boom, vogel, een bus of een kaart. Al makende geeft de blik naar binnen weer een blik naar buiten met nieuwe gewaarwordingen, gedachten, mogelijkheden.

Deelnemers aan de expositie zijn: Reinier Brinkman, Anna Cohen Stuart, Martine Derks, Han Doornebosch, Sylwia Falinska, Trudi Hendriks, Janine Lenting, Hans Marcelis, Ineke Mol, Jan Provoost, Magda Rysiak, Yvonne Smeenk.