Feestelijke opening Open Monumentendag

ARNHEM  - Bezoek gratis de feestelijke opening van Open Monumentendag Arnhem 2022. Die bijeenkomst is vrijdag 9 september van 20.00 tot 22.00 uur in De Nieuwe Coehoorn aan de Coehoornstraat 18 in Arnhem.

Geen gebouw zo duurzaam als een monument; ze zijn niet van gister en gaan – als het goed is – ook nog lang mee. Tegelijkertijd zijn monumenten allesbehalve duurzaam in de actuele, engere zin van het woord. Hoe krijgen we ze up to date met behoud van de historische en architectonische kwaliteiten?

Dat is de vraag die centraal staat tijdens de opening van Open Monumentendag 2022, georganiseerd door CASA en Open Monumentendag Arnhem. Na bijdragen over duurzaamheid en Arnhemse monumenten van bouwmeester Peter Koelewijn ('Eusebius is de duurzaamste kerk van Nederland'), Johan Blokland (opZoom architecten - over hergebruik in de Nieuwe Kerk en de voormalige Ambachtsschool aan de Boulevard) en Martine Verheijen-Verkoijen (Portaal - over de verduurzaming van de monumentale Geitenkamp) opent wethouder Bob Roelofs het Arnhems Open Monumentendagweekend. U kunt zich aanmelden via rsvp@casa-arnhem.nl o.v.v. OMD om verzekerd te zijn van een plek.