De ingang van Musis. (Foto: Musis & Stadstheater Arnhem)
De ingang van Musis. (Foto: Musis & Stadstheater Arnhem) Foto: Photographer: Kurt Peeters

Seizoensopening 175-jarige Musis

ARNHEM - Musis bestaat 175 jaar. Het jubileumseizoen wordt feestelijk geopend van 2 t/m 5 september. Er zijn tijdens het openingsweekend optredens van wereldsterren Sheila E. en Keb’ Mo’, een rollerskate disco, workshops voor kinderen en concerten van Phion en Iris Hond.

Luisteren, meezingen, workshops volgen en rolschaatsen: tijdens het openingsweekend kan het allemaal. Op zaterdag 3 september staat zangeres en percussielegende Sheila E. op het podium. Ook pianovirtuoos Iris Hond, Phion en Mathieu van Bellen en blueslegende Keb’ Mo’ vieren het feest in Musis. Een heuse rollerskate disco, met een live tribute aan Donna Summer, en een percussieworkshop door Martin Verdonk maken het feest compleet. 

Directeur Hans Verbugt: "Iedere Arnhemmer is welkom op ons feest. Met de grote verscheidenheid aan activiteiten willen we het openingsweekend voor iedereen boeiend en gezellig maken."

Al 175 jaar staat Musis in het hart van Arnhem. Sinds haar opening in 1847 is Musis een plek waar Arnhemmers samenkomen: voor klassieke concerten, koren, optredens van poplegendes, feesten, congressen en wat al niet meer.

'We vieren ook onze band met Arnhem en haar inwoners'

Deze zomer werd Musis zelfs uitgeroepen tot één van de gezelligste cultuurplekken van Nederland. Verbugt: 

"We zijn trots en blij met de plek die Musis heeft in de stad Arnhem. We vieren dit seizoen niet alleen ons jubileum, maar vooral onze band met Arnhem en haar inwoners." Speciaal voor de festiviteiten tijdens het jubileumseizoen ontwikkelde Musis een jubileumlogo met als pay-off ‘Musis klopt, al 175 jaar'. "Het hart in het logo staat voor de plek die Musis inneemt in Arnhem. Fysiek, in het hart van de stad, maar vooral ook symbolisch, vanwege de warme banden die Musis heeft met de stad, haar inwoners en haar ondernemers. Het kloppen staat voor het ritme van de muziek, die door de aderen van Musis stroomt en waar velen harten door geraakt worden. Musis klopt voor en door Arnhem, al 175 jaar."
www.musisenstadstheater.nl/open