Landgoed Biljoen. (Foto: Floor ten Brink)
Landgoed Biljoen. (Foto: Floor ten Brink) Foto:

Samen op pad met de boswachter

Wandeling over Biljoen

VELP - De boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen verzorgen op donderdag 1 september een cultuurhistorische wandeling over landgoed Biljoen. 

Biljoen is een oud landgoed met een kasteel met bijbehorend koetshuis en pachtboerderijen. De natuur van het landgoed is bijzonder met oude bomen en er komen zeldzame plant- en diersoorten voor. 

Wandel mee met de boswachter door dit prachtige gebied en hoor meer over de historie, de cultuur en de natuur van het landgoed. Kasteel Biljoen is te zien maar wordt niet bezocht, evenmin als het privé-gedeelte van het park achter het kasteel. Vooraf online reserveren is noodzakelijk.

Start om 13.30 uur. De wandeling duurt circa 2 uur. Deelname: 5,00 euro, 4 t/m 12 jaar 2,50 euro, donateurs gratis op vertoon van een geldige GLK donateurspas. Meer informatie en online reserveren: www.glk.nl/excursies


Humanitas Samen Sterker biedt 
luisterend oor

ARNHEM - Humanitas Samen Sterker is onder meer actief in de gemeente Arnhem en biedt een ieder een luisterend oor om te voorkomen dat mensen in een sociaal isolement terechtkomen. Ook wil het mensen ondersteunen bij rouwverwerking. "Door vriendschappelijk huisbezoek helpen wij mensen bij het weer oppakken van hun leven. Ook bieden wij groepsondersteuning met als thema verlies en rouw."

Wilt u zelf ondersteuning of weet u iemand die ondersteuning nodig heeft bij eenzaamheid en/of rouwverwerking, neem dan contact op met de coördinator via tel. 06-57290576. Heeft u interesse om vrijwilliger te worden bij Samen Sterker? Bel ook dan met de coördinator.

Musikanten 
op zoek naar
trompettist

REGIO - De Isseltaler Musikanten uit Rheden zijn op zoek naar een trompettist. "We zoeken een muzikant die met flair en lef met trompetsignalen de muzikale overgangen gaat bepalen en een belangrijke stem aan de Flügelhornsectie kan toevoegen. Trompettisten uit de regio nodigen wij graag uit om kennis te maken."

Met de nieuwe muzikant wordt een wederzijdse proefperiode afgesproken, waarin zo nodig de fijne kneepjes van de Egerländermuziek worden bijgebracht. Voor meer info: Jan-Joris Heling, tel 026-3820245 of info@isseltalermusikanten.nl.

Schatten zoeken

VELP - Schatzoeken, dat kan op vrijdag 2 september van 10.00 tot 12.00 uur in het Gelders Geologisch Museum aan Parkstraat 32 in Velp. De activiteit is bedoeld voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Je kraakt (breekt) zelf stenen met behulp van kraakapparaten. Zo kan je in het binnenste van de stenen de prachtigste stukken mineraal bij elkaar zoeken. Met een microscoop kun je jouw vondsten onderzoeken en krijg je uitleg over wat je gevonden hebt. 

Alle vondsten mogen mee naar huis genomen worden. Ook is een consumptie inbegrepen bij de prijs van 8 euro. Aanmelden via tel. 026-3642996 (tijdens openingstijden di-zo 12.00-17.00 uur). De groep is maximaal 14 personen. Meer info: www.geologischmuseum.nl.

Veldtrail

ROZENDAAL - De 37e editie van de Rozendaalse Veldtrail is op woensdag 31 augustus. Start tegenover de boerderij in park Rosendael. Start 5,5 km om 19.10 uur en deelnemers aan de 12 km worden om 19.00 uur weggeschoten. Inschrijven via www.bedriegertjeslopers.nl. Voor-inschrijving 7,50 euro, op de dag zelf 10,00 euro. 


Na de finish is er water, sportdrank en een stukje fruit.