'We willen samen met de leden het repertoire ontwikkelen'

Audities voor hiphop koor Tribe

ARNHEM - In Arnhem gaat eind september Tribe van start. Het is het eerste hiphop koor van Nederland, aldus initiatiefnemer Naomi Sonneveld. 

"Als kind was ik weg van films als Sister Act en Honey en wilde ik niets liever dan in een te gek koor zingen die de muziek vertegenwoordigt waarvan ik warm word! Jarenlang heb ik gezocht en kwam ik altijd terecht bij Black Gospel koren. Daar heb ik veel geleerd maar ik miste altijd de vrijheid van inspraak en de nummers op het kruisvlak Rap, R&B, Hiphop en Soul en Gospel." 

"Toen ik een paar jaar geleden in Arnhem kwam wonen dacht ik: 'Ik ben klaar met zoeken, ik ga proberen het zelf op te zetten'. Al snel kwam ik in aanraking met te gekke medestanders." Inmiddels kent Tribe een team bestaande uit dirigente Jozefien Klop, muzikaal leider Oscar Reyers, artistiek leider Benjamin Thode en Hiphop docent Ruben Chi. "Verder werken we samen met muzikanten van onder meer Artez en zijn de Hiphophub en Rozet onze partners. Tribe's visie is om samen met de leden het repertoire te ontwikkelen. Zo creëren we echt vanuit de hiphopwaarden waar bottum-up creëren centraal staat." Dit initiatief wordt mede mogelijk gemaakt door de Stroomversneller. 
Kun jij zingen en/of rappen en gaat jouw hart sneller kloppen van Hiphop/R&B/Soul en Gospel? Geef je dan op voor de audities op 10 en 17 september door een email te sturen naar Tribechoir@gmail.com.