Een interessant kijkje achter de schermen

Gelders Weekend van de Wetenschap

ARNHEM - Ook dit jaar komt Weekend van de Wetenschap naar Gelderland en wel op zaterdag 1 en zondag 2 oktober. Een weekend waarin iedereen overal in Gelderland (en de rest van Nederland) een kijkje achter de schermen kan nemen van diverse organisaties en instellingen in de wetenschap en techniek. 

"Het is voor veel kinderen de eerste kennismaking met deze wondere wereld. Hoe zou hun wereld eruit zien zonder wetenschap? Dat is de vraag waar we antwoord op geven tijdens de tiende editie van het Weekend van de Wetenschap. Want zonder wetenschap zouden kinderen niet met de auto naar voetbal of hockey kunnen, niet gevaccineerd kunnen worden, en van Instagram en TikTok zouden we nooit gehoord hebben", aldus de organisatie. 

Tijdens Weekend van de Wetenschap kunnen kinderen in de wereld duiken van al deze ontdekkingen en ontwikkelingen en zien ze hoe hun hedendaagse wereld wordt beïnvloed door wetenschap en techniek.

Tevens zijn de eerste deelnemende instellingen en organisaties in Gelderland bekend. Tijdens het Weekend van de Wetenschap zijn onder meer Hack 42 - Hackerspace Arnhem, Museum de Bastei Nijmegen, Radboudumc en Sterrenwacht Presikheaven te bezoeken.

Op woensdag 21 september wordt het complete programma van Weekend van de Wetenschap bekendgemaakt via de website
weekendvandewetenschap.nl.

Weekend van de Wetenschap is hét gratis festival voor jong en oud met wetenschappers, proefjes en een uniek kijkje in de toekomst. Het festival wordt georganiseerd door NEMO Science Museum in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Voor meer inhoudelijke informatie en updates over het programma:
www.weekendvandewetenschap.nl