Leden van AIO op studiereis.
Leden van AIO op studiereis. Foto: AIO

‘Sfeerproeven’ bij open repetitie AIO

Algemeen

ARNHEM - Het Arnhems Interscholair Orkest (AIO) is het jeugdorkest van Arnhem en omstreken. Voor iedereen van 12 tot 18 jaar die het leuk vindt om een klassiek instrument te bespelen. Het AIO is op zoek naar nieuwe leden en houdt vrijdag 9 september een open repetitie in het Stedelijk Gymnasium Arnhem van 17.30 tot 20.00 uur. 

“Speel jij (of ken je iemand die) viool, altviool, cello, contrabas, dwarsfluit, hobo, klarinet, fagot, hoorn, trompet, trombone, tuba, slagwerk of harp en lijkt het jou leuk om bij het AIO te spelen, kom dan naar de open repetitie. Je kan dan sfeerproeven en informatie ontvangen over het AIO. Als je 9 september niet kan, dan mag je natuurlijk een andere repetitie bijwonen. We repeteren elke vrijdagavond in het SGA”, aldus voorzitter Teun Jansen. Je kan je aanmelden voor de open repetitie via www.arnhemsinterscholairorkest.nl. 

Geschiedenis

“Het AIO is een orkest met een lange geschiedenis en bestaat sinds 1958. Een orkest dat begon als een initiatief van muziekdocent Andries de Braal en de gemeente Arnhem, omdat zij muziek maken voor de jeugd toegankelijker wilden maken. Reeds in het tweede jaar van het bestaan van het AIO werd er een jeugdbestuur opgericht. En nog steeds wordt het AIO als één van de weinige verenigingen in Nederland helemaal bestuurd door jeugdleden.” 

Studiereizen

“Enkele jaren daarna volgde ook de eerste studiereis van het AIO. Dit was de start van een traditie van studiereizen over de hele wereld, van Curaçao tot Frankrijk en van Italië tot Amerika. Op allerlei plekken is het AIO al geweest om muziek met mensen te delen”, aldus Jansen. 

Het bestuur.
Afbeelding