Afbeelding
Foto:

Lezing over Monet in centrum Bakermat

ARNHEM - Op zondag 10 juli houdt kunsthistorica Angeline Bremer-Cox een lezing over 'Monet, van impressionisme naar vormen van abstractie’.

De Franse kunstschilder Claude Monet (1840-1926) geldt als een van de belangrijkste schilders van het impressionisme. Monet en Pierre-Auguste Renoir zijn verantwoordelijk voor een belangrijk deel van de ontwikkeling binnen de impressionistische stijl. Het schilderij Impression, soleil levant, dat Monet in 1872 schilderde, is de aanzet geweest tot de term ‘impressionisme’. 

In de lezing wordt ook ingegaan op tijdgenoten van Monet en wordt afgesloten met de impressies/expressies van de schilderijen van Sophie Bekkering en Sabina Wörner van de tentoonstelling Vier Ogendie deze zondag voor het laatst te zien is. Ze schilderden buiten tijdens de pandemie in 2020 en 2021

De lezing, georganiseerd door de Werkgroep Beeldende kunst van Wijkcentrum Bakermat, begint om 14.00 uur en duurt een uur. De kosten zijn vijf euro. Inloop is 13.30 uur. Wijkcentrum Bakermat bevindt zich in de van Nispenstraat 139 in Arnhem.