Prinses Margriet der Nederlanden reikt de eremedaille voor Kunst en Wetenschap van de Huisorde van Oranje uit aan Ton Wiggers.
Prinses Margriet der Nederlanden reikt de eremedaille voor Kunst en Wetenschap van de Huisorde van Oranje uit aan Ton Wiggers. Foto:

Introdans' oprichter Ton Wiggers onderscheiden

ARNHEM - Oprichter en Algemeen directeur van Introdans, Ton Wiggers, nam afgelopen zaterdagavond in Stadstheater Arnhem afscheid van het gezelschap waar hij de afgelopen 50 jaar leiding aan gaf. Tijdens de avond werd hij met verschillende onderscheidingen gelauwerd. 

Directeur van de Nederlandse Dansdagen, Ronald Wintjens, reikte de Dansspeld uit, een teken van verdienste binnen het Nederlandse dansveld.
Als blijk van waardering voor zijn Gelderse verdiensten ontving hij uit handen van commissaris van de Koning John Berends de Gouden Erepenning van de Provincie Gelderland. Burgemeester Marcouch mocht namens een unaniem college de Gouden Stadspenning opspelden.
Tenslotte ontving Ton Wiggers namens Koning Willem-Alexander uit handen van Introdans' beschermvrouwe, Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden, de eremedaille voor Kunst en Wetenschap van de Huisorde van Oranje.

Afbeelding
Burgemeester Marcouch speldt Ton Wiggers  de Gouden Stadspenning op.