Dit jaar al ruim 20% meer woninginbraken in Gelderland

Arnhem en Nijmegen voeren de lijst aan

ARNHEM - De eerste vijf maanden van 2022 werd al 1.166 keer ingebroken in Gelderland. Dit zijn 195 meer incidenten dan vorig jaar, wat neerkomt op een stijging van 20,1 procent. Wel zijn er grote verschillen per gemeente. De steden Nijmegen en Arnhem voeren de lijst aan.

De sterkste absolute stijging vond plaats in Nijmegen: hier werden dit jaar 41 meer meldingen gedaan van een woninginbraak. Dit en meer blijkt uit een analyse van Independer op basis van meest actuele data van de Nationale Politie.

In Nijmegen sloegen inbrekers dit jaar 156 keer toe, in 2021 ging het nog om 115 incidenten. De gemeente heeft hiermee de grootste absolute stijging binnen Gelderland. De top 3 wordt verder aangevuld door Arnhem (+39) en Ede (+17).
In 18 Gelderse gemeenten komt men beter weg: hier is juist een daling te zien van het aantal inbraken. De sterkste afname vond plaats in Maasdriel (-13) en Overbetuwe (-11). In drie gemeenten bleef het aantal incidenten gelijk.

Meer informatie over het onderzoek is te lezen op: https://www.independer.nl/inboedelverzekering/info/onderzoek/woninginbraken-2022 .