Nieuwe voorzitter bij

raad van toezicht van Museum Arnhem

ARNHEM - Margreet Blaisse is de nieuwe voorzitter van de raad van toezicht van Museum Arnhem. Zij volgt daarmee Frank Candel op. Onder zijn voorzitterschap is het museum verzelfstandigd en heeft de vernieuwingsslag plaatsgevonden.

Margreet Blaisse is voorzitter van het bestuur van SSR, het opleidingsinstituut van de rechterlijke macht. Daarvoor was zij President van de Rechtbank Gelderland. Margreet Blaisse is een ervaren en verbindend voorzitter met een groot netwerk. Zij heeft een grote maatschappelijke betrokkenheid die goed aansluit bij Museum Arnhem. 

Margreet Blaisse: “Ik ken het museum goed als bezoeker en zie Museum Arnhem als een belangrijke en waardevolle plek in de samenleving met veel potentie. Ik kijk ernaar uit om een bijdrage te leveren aan zo’n mooi instituut als Museum Arnhem.”

Frank Candel over zijn opvolger: “De heropening van het museum is een prachtig moment om het stokje over te dragen. Ik ben buitengewoon verheugd dat Margreet Blaisse de nieuwe voorzitter is. Zij is een zorgvuldige en toegankelijke voorzitter en verbonden met Arnhem en met kunst en cultuur.”

Museum Arnhem

Museum Arnhem is onlangs spectaculair vernieuwd. Het museum is uitgebreid met een nieuwe vleugel die vijftien meter uitsteekt over de stuwwal. Ook de beeldentuin van het museum heeft een make-over gekregen, net als de monumentale koepel uit 1873 die nu met de winkel en cafe de centrale ontmoetingsplek vormt.
Het museum presenteert op dit moment drie tentoonstellingen: Van Links Naar RechtsTenminste Houdbaar Tot en Open. (www.museumarnhem.nl)