Afbeelding
Foto:

‘Groener Arnhem begint in je eigen tuin’

ARNHEM - Vanwege de coronamaatregelen kon er lange tijd geen Klimaatcafé op locatie worden georganiseerd. Na verschillende online varianten is er donderdag 2 juni weer fysiek een Klimaatcafé te bezoeken. Het thema van deze editie is ‘Een groener Arnhem begint in je eigen tuin’. 

Op de nieuwe locatie in Coehoorn aan de Coehoornsraat 17 in Arnhem lichten verschillende sprekers het belang van groen in tuinen voor een klimaatbestendige, gezonde en biodiverse stad toe. De bijeenkomst is van 20.00 – 21.30 uur. 
Joost Emmerik is tuinontwerper en onderzoeker. Tijdens het Klimaatcafé deelt hij wat het vormgeven van onze tuinen vertelt over onze relatie met de natuur: “In de tuin geven we vorm aan onze persoonlijke relatie met natuur. We kunnen de natuur hier buitensluiten en de tuin vullen met tegels, loungebank en buitenkleed. Maar kunnen we de natuur hier ook verwelkomen? Kunnen we de tuin zien als een plek die weliswaar ons kadastrale eigendom is, maar in werkelijkheid de aarde, de vogels en de seizoenen toebehoort? Kunnen we te gast zijn in onze eigen tuin?”

Stichting Present gaat vervolgens in op hoe vrijwilligers via Sociaal Tuinieren projecten tuinen opknappen en onderhouden van mensen die hier zelf moeite mee hebben. Organisator Arnhem Klimaatbestendig gaat met hen en de zaal in gesprek om te onderzoeken of zo’n projecten ook in gemeente Arnhem wenselijk zijn.
Tot slot is er nog een aantal korte pitches van Arnhemse ontwerpers. De avond wordt afgesloten met een borrel. Toegang gratis. Aanmelden via rsvp@arnhemklimaatbestendig.nl. Info: www.arnhemklimaatbestendig.nl
Afbeelding