Betere doorstroming voor (trolley)bussen

ARNHEM - Nog tot september 2022 wordt er gewerkt aan Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV) aan de Hollandweg / Metamorfosenallee. Hierdoor kunnen (trolley)bussen straks vanaf de Hollandweg zonder hinder, via een nieuwe busbaan, de Metamorfosenallee op rijden, richting station Arnhem-Zuid.

De aanleg is nodig omdat bussen hier vaak vertraging oplopen door verkeersopstoppingen. Hierdoor kunnen de bussen niet volgens de dienstregeling rijden. Het HOV wordt gefinancierd vanuit de provincie. Ook aan de snelfiets route / dubbelfietspad aan de Hollandweg wordt gewerkt. Een deel van de fietsroute wordt iets verlegd om ruimte voor de busbaan te maken. 

Er wordt gewerkt aan de hele kruising Hollandweg, Metamorfosenallee, Burgemeester Matsersingel en Brabantweg. "Wegwerkzaamheden brengen overlast met zich mee. We doen er alles aan om de overlast zoveel mogelijk te beperken. Probeer het werkgebied tijdens de werkzaamheden zoveel mogelijk te vermijden. Ter plekke worden met borden de omleidingsroutes aangegeven. Verkeersregelaar zijn aanwezig om het verkeer in goede banen te regelen", aldus de gemeente Arnhem.


"Ook voetgangers en fietsers moeten rekening houden met andere routes. Zij worden met behulp van borden omgeleid."

Bushaltes worden tijdelijk verplaatst. Ook kunnen bussen tijdens het werk vertraging oplopen. Kijk voor meer informatie op de website van vervoerder Breng via www.breng.nl. 

In de omgeving wordt er verharding weggehaald, zodat er ruimte voor een groene middenberm ontstaat. Er worden 24 nieuwe bomen geplant, terwijl er 10 bomen moeten wijken. Daarnaast worden er struiken geplant zodat de biodiversiteit op deze plek wordt verbeterd. 2 wadi's (zaksloten) worden aan de zuidkant aangelegd, zodat bij hevige regen het water beter kan worden opgevangen en in de aarde kan wegzakken.