Swim to Fight Cancer: spring in het diepe!

REGIO - Iedereen kent wel iemand die getroffen is door kanker - met of zonder goede afloop. Zwemmen met het doel dat kanker in de toekomst geen dodelijk ziekte meer hoeft te zijn. Dat staat centraal tijdens de vierde editie van Swim to Fight Cancer in de Nijmeegse Spiegelwaal. Op zondag 11 september springen honderden deelnemers in het diepe. 

Iedereen die ziek is of was, en zij die respect willen tonen aan een geliefde die is getroffen door kanker, kan meedoen. Een dag met een lach en een traan, voor jong en oud. Per jaar krijgen in totaal meer dan 124.000 mensen kanker, dit zijn er 14 per uur. Stichting Fight Cancer wil iets doen aan deze schokkende aantallen. 

Wetenschappelijk onderzoek én preventie gaan daarbij hand in hand. Daar is geld voor nodig. De stichting inspireert vanuit die gedachte burgers om in actie te komen om geld op te halen voor onderzoek. Daarom is dit jaar op zondag 11 september de vierde editie van het landelijke evenement: Swim to Fight Cancer, ook in Nijmegen.

Alle deelnemers, zowel individueel als team, krijgen een eigen actiepagina. Deze pagina kan persoonlijk worden ingericht met een eigen verhaal en donatielink. Hiermee haal je als deelnemer zelf geld op voor onderzoek. 

“Het mooie van de Swim is dat je geen goede zwemmer hoeft te zijn om mee te kunnen doen. Een schoolslag én zwemdiploma volstaan al om de 500, 1500 of 3000 meter te trotseren. We helpen de deelnemers natuurlijk ook. We bieden regelmatig gratis openwater zwemtrainingen aan voor het verbeteren van de techniek”, vertelt vrijwilliger Astrid van Hest.

Aanmelden via de website:
swimtofightcancer.nl/nijmegen.