Kennismaken met natuurbegraafplaats Koningsakker. (Foto: M.S. Koops)
Kennismaken met natuurbegraafplaats Koningsakker. (Foto: M.S. Koops) Foto:

Lezingen, rondleidingen en muziek

Koningsakker houdt inspiratiedag

ARNHEM - Aan de rand van de Veluwe, in Arnhem, ligt natuurbegraafplaats Koningsakker. Een project van de zusters Trappistinnen van abdij Koningsoord. Een natuurgebied én rustplek voor altijd. Zaterdag 28 mei houdt Koningsakker een inspiratiedag. Tijdens deze open dag is er van 10.00 tot 16.00 uur van alles te beleven.

Kom bijvoorbeeld meer te weten over natuurbegraven: ieder uur start een rondleiding over de natuurbegraafplaats. Een gids vertelt over het ontstaan van Koningsakker, de indeling van de vier velden, hoe het uitkiezen van een plek in zijn werk gaat en hoe begraven op Koningsakker eruit ziet. 

Of ontdek het gebied tijdens een historische wandeling en natuurwandeling met Harry Leijdeckers en Rob Stegink. Er is een informatiemarkt met onder meer houten kisten, gevlochten manden, wades, urnen en een uitvaartbus. Gedurende de dag kunt u genieten van meerdere muzikale optredens.

Lezingen en demonstraties

In de ceremonieruimte van het ontvangsthuis verzorgt prof. dr. Thomas Quartier, benedictijner monnik, twee lezingen over ‘Leren leven met de dood' en ‘Blijvende verbondenheid'. Notaris Natascha Dröge geeft een bijeenkomst over het hebben van een actueel (levens)testament. In deze ruimte is tevens een presentatie over de LOOP kist: 's werelds eerste levende doodskist van mycelium. Op de begraafplaats kunt u zien hoe de houten gedenktekens gemaakt worden of loop langs het voorbeeld graf om een indruk te krijgen van een uitvaart op deze plek.

Natuurbegraafplaats Koningsakker, Sportlaan 25 in Arnhem, tel. 026-3036000, www.koningsakker.nl/inspiratiedag