De Arnhem Band in vol ornaat.
De Arnhem Band in vol ornaat.

Muzikale hoogtepunten met de Arnhem Band

Algemeen

ARNHEM - De Arnhem Band bestaat 76 jaar maar heeft haar 75-jarig jubileum nog niet gevierd. Dat jubileum wordt zaterdag 25 juni gevierd in Musis Sacrum met een concert getiteld ‘Arnhem Band Hitdossier; Music was our first love’. Een avond vol muzikale hoogtepunten waar muziek gespeeld wordt voor jong en oud. Aanvang 19.30 uur.

Al meer dan twee jaar bereiden de leden van de Arnhem Band zich voor op hun 75-jarig jubileumconcert. Vanwege corona moest dat concert maar liefst twee keer worden uitgesteld. Maar 25 juni is het dan eindelijk zover.  

Dat de Arnhem Band, opgericht in 1946, een rijke geschiedenis heeft, wordt zeker zichtbaar tijdens het concert. Maar tegelijkertijd is te zien dat de Arnhem Band met de tijd mee gaat. Het publiek kan zich laten verrassen door veel muziekstijlen en showelementen. 

De Arnhem Band is nog een van de weinige scouting-bands die Nederland telt. De gemiddelde leeftijd is 18 jaar en er is een eigen (jeugd)opleiding met professionele docenten. Jaarlijks is de Arnhem Band onder meer te horen tijdens de Slag om Arnhem herdenking en Carnaval. Kaarten voor het concert te verkrijgen via arnhemband.nl/tickets.