Op zaterdag 14 mei vond de allereerste editie van de Mega Wandel Marathon plaats in Arnhem: een wandelevent op initiatief van Stichting het Gehandicapte Kind om geld op te halen voor projecten om kinderen met een handicap te steunen.
Op zaterdag 14 mei vond de allereerste editie van de Mega Wandel Marathon plaats in Arnhem: een wandelevent op initiatief van Stichting het Gehandicapte Kind om geld op te halen voor projecten om kinderen met een handicap te steunen.

Fors bedrag opgehaald bij eerste editie Mega Wandel Marathon

Algemeen

   ARNHEM - Arnhem en omgeving vormde zaterdag 14 mei het decor voor de allereerste editie van de Mega Wandel Marathon. Een wandelevent op initiatief van Stichting het Gehandicapte Kind om geld op te halen voor projecten om kinderen met een handicap te steunen. Meer dan 400 deelnemers met en zonder handicap legden afstanden van 4 tot 42 kilometer af en zamelden ruim 90.000 euro in! Ook Dries Roelvink, Douwe Bob en Vincent Bijlo waren van de partij. 

Om 07.00 uur ‘s ochtends klonk het eerste startschot op Sportcentrum Papendal, afgevuurd door presentator Tako Rietveld en directeur van Stichting het Gehandicapte Kind Henk-Willem Laan. De eerste groep wandelaars ging van start om de 42 kilometer te lopen. Deze vroege vogels werden warm onthaald met snacks en drinken bij het eerste rustpunt, het Openlucht Museum, dat speciaal voor de Mega Wandel Marathon deelnemers vroeger openging.

De volgende groep begon om 10.00 uur met de 21 kilometer, nadat voormalig minister van Gehandicaptenzaken Rick Brink het startschot gaf. Bij het Airborne Museum konden de wandelaars even rusten, snacken en drinken. Kinderambassadeurs Pauline, Joël en Hüseyin, die zelf ook meededen aan de marathon, vuurden samen met breakdancer Redo om 12.00 uur het startschot af voor de volgende groep wandelaars, die toen begonnen aan de ruim 10 kilometer. Om 14.00 uur startte de laatste groep aan de 4 kilometer, onder begeleiding van ambassadeur van Stichting het Gehandicapte Kind Douwe Bob en cabaretier Vincent Bijlo.

 Ruim 90.000 euro opgehaald voor kinderen met een handicap 

Rond 16.00 uur waren bijna alle Mega Wandelaars over de finish, waar het feest inmiddels was losgebarsten. Er werd geschminkt, gemasseerd, gefeest, ballen gegooid en karikatuur getekend. Directeur Henk-Willem Laan, presentator Tako Rietveld en de kinderambassadeurs maakten samen met mascotte Mattie het totaal opgehaalde bedrag bekend: er werd, mede dankzij sponsor Mepal, maar liefst 90.086 euro opgehaald om projecten voor kinderen met een handicap te ondersteunen. Zanger Dries Roelvink sloot de dag feestelijk af.

De eerste editie van de Mega Wandel Marathon zit erop. Volgend jaar weer. Op zaterdag 13 mei 2023 wandelen we met z’n allen om kinderen met een handicap te steunen.

 Het doel: samen leren, sporten en spelen! 

Kinderen met een handicap zijn vaak eenzaam doordat ze ver weg van huis naar school gaan, niet kunnen sporten bij de lokale sportvereniging of niet mee kunnen spelen in de speeltuin omdat deze niet toegankelijk is. De handicap bij deze kinderen kunnen we niet wegnemen, de eenzaamheid wel! Tijdens de Mega Wandel Marathon wandelden deelnemers met en zonder handicap samen naar de finish om ervoor te zorgen dat kinderen met een handicap kunnen meedoen met hun leeftijdgenootjes.

 Over Stichting het Gehandicapte Kind 

Stichting het Gehandicapte Kind (voorheen NSGK) maakt zich hard voor kinderen met een handicap: ook zij moeten mee kunnen doen in onze samenleving door in de buurt te kunnen spelen, sporten en naar school te gaan met leeftijdgenoten zonder beperking. Dat kan dankzij de steun van donateurs en vrijwilligers. Hun missie:  Geen kind zonder vriendjes.

Afbeelding